Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Αύριο μαγερεύουμε και δεν παραγγέλνουμε


Αυριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, το σωματείο των ντελιβεράδων καλει σε στάση εργασίας από τη νυχτερινή βάρδια και νυχτερινή μοτοπορεία στην Αθήνα.
Οι ανθρωποι αυτοί, που εργάζονται στις χειρότερες συνθήκες, ανασφάλιστοι και χωρίς σχεδόν κανένα δικαίωμα, χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η απεργία τους, αύριο δεν παραγγέλνουμε delivery.
Δεν παραγγέλνουμε καθώς αυτός που θα μας φέρει το φαγητό, εκ των πραγμάτων κάνει την απεργία λιγότερο οδυνηρη για τον εργοδότη των ντελιβεράδων (είτε είναι απεργοσπάστης, είτε δεν του "επετράπη" να απεργήσει, είτε δεν έμαθε για την απεργία- ή εν πάσει περιπτώσει δεν ήθελε).
Ειναι απλό και αποτελεσματικό αν γίνει μαζικά.

4 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Και τις άλλες μέρες, που δεν απεργούν, δινουμε φιλοδώρημα. Φίλος που έκανε αυτή τη δουλειά είχε να το λέει για αυτούς που ούτε δεκάδραχμο δεν αφήνανε.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ναι, ρε γμτ! Κι εγώ μερικές φορές παραλείπω...
Και να πεις πώς δεν έχω δουλέψει με μηχανάκι...

Ανώνυμος είπε...

Άλλος φίλος πάντως που δούλευε με μηχανάκι αρνούνταν να πάρει φιλοδώρημα. "Ευχαριστώ, αλλά με πληρώνει το αφεντικό μου", έλεγε.

Η λογική είναι οτι τα αφεντικά σε αυτές τις δουλειές, βασίζονται στο οτι το φιλοδώρημα είναι ψιλοστάνταρ και κατεβάζουν τους μισθούς. Έτσι αντί να τα πληρώνει ο αφεντικός, τα πληρώνει ο πελάτης. Συν οτι αυτό είναι προφανώς αυτή η λύση είναι φλέξιμπλ και είσαι στο άγχος για το φιλοδώρημα, ενώ αν στα έδινε το αφεντικό τα 100 ευρώ παραπάνω το μήνα, τα ήξερες τι παίρνεις και τι όχι.

Εγώ πάλι δίνω σχεδόν πάντα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όντως, το πουρ-μπουάρ (γαλλιστί: για-να-πιείς-κάτι-τι) είναι εξευτελιστικό για τον εργαζόμενο. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος είναι να αποκρύψει εντελώς τα πουρμπουάρ από τον αφεντικό.
Κι αν μπορέσει και αποκρύψει και καμιάν παραγγελία και καρπωθεί εξολοκλήρου τα λεφτά της εις βάρος του αφεντικού, ακόμη καλύτερα!