Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αναδημοσίευση ένεκα λογοκρισίας


Καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Τζανίκος για την συμβολή του στην κατασκευή του The Mall (συμφερόντων Λάτση) αλλά κανένα ΜΜΕ δεν το αναφέρει. Η παρανομία ήταν καραμπινάτη αλλά ούτε κουβέντα. Μούγκα στην στρούγκα! Ορίστε μία είδηση: λινκ.
Και το κείμενο:

Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άλλα λινκς από τη «Γαλέρα». 1, 2, 3

7 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Διάβασα τα άρθρα στην γαλέρα....αλλά... δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί καταδικάστηκε ο Δήμαρχος....
Μήπως ξέρεις?????

Flonsavardu είπε...

πάει φυλακή κάποιος πολιτικός; έστω και σαν πρώην δήμαρχος; ένα ολόκληρο χρόνο; δεν σταματά να μας εκπλήσσει αυτή η χώρα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Απ' ό,τι κατήλαβα επειδή είχε παραχωρήσει περιοχή που δεν ανήκε στο Δήμο αλλά ΘΑ περιερχόταν...
Κι ο Λάτσης έχτισε σ΄αυτή την περιοχή χωρίς άδεια. ΘΑ έβγαζε άδεια...

aKanonisti είπε...

Και το αντίστοιχο mall του Λιάτση στη Θεσσαλονίκη... που έχει άδεια.. σάμπως κατασκευάστηκε σύμφωνα με αυτη?
Εχει υπέρβασεις δόμησης πάνω από 50%... και κανείς δεν τολμάει να του κάνει τίποτα....
Μια φορά θέλησα να τον καταγγείλω στην επιθεώρηση εργασίας... όταν κατασκευαζόταν...και πήρα τηλεφωνο να ρωτήσω τον τρόπο... και σε 10 λεπτά βρήκαν το κινητό μου..και άρχισαν τις απειλές...
Και επειδή δεν μασούσα... απείλησαν τον εργοδότη μου...

Γαμησε τα... ειναι η ανοικοδομηση στην Ελλάδα....
Το ΄κύριο προιόν μας πια...είναι τα αυθαίρετα....

Green_revenger είπε...

είπα κι εγώ...
που την έμαθε η βλάχα την γαλέρα
decadence
g r

Green_revenger είπε...

εν πάση περιπτώσει, η απόφαση αυτή έρχεται να επαληθεύσει αυτό που χρόνια τώρα λέμε : αποφάσεις ΠΡΙΝ πραγματοποιηθεί το τσιμέντωμα κι όχι μετά. Και 12 χρόνια να έτρωγε το λαμόγιο το κακό έχει γίνει πλέον.
Γι αυτό και η απόφαση αναστολής των εργασιών στον ελαιώνα έχει μεγάλη σημασία : γιατί είναι η πρώτη που εκδίδεται πριν την ολοκλήρωση έργου.
Ουγκ
g r

demetrat είπε...

λές; να πάρουμε και καμμιά ανάσα μέσα σ όλο αυτό το σκατοβολιό; ή θα μας βγει απλώς Σαρτζετάκης ο μάγκας;
δ