Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πατριάρχης στη Βάλια Κάλντα

Διαβάζω εδώ πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όχι μόνο επισκέφθηκε τη Βάλια Κάλντα αλλά και αργότερα από την ταβέρνα Αετοφωλιά (ωραίο μαγαζί με θέα, στο δρόμο Περιβολίου-Γρεβενών, σχετικά εδώ)

... Μήνυμα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έστειλε από το νομό Γρεβενών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευλογώντας έναν πατέρα επτά παιδιών από το Σπήλαιο Γρεβενών.

Ο κ. Βαρθολομαίος, όταν πληροφορήθηκε ότι ο 48χρονος επιχειρηματίας Θεόδωρος Σιούλας, ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Αετοφωλιά" -στην οποία παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ο δήμαρχος Γρεβενών μετά την περιοδεία του στη Βάλια Κάλντα- είναι πολύτεκνος, τον κάλεσε να έρθει μπροστά στο τραπέζι του και θέλησε να τον συγχαρεί δημόσια.

«Θέλω να σας συγχαρώ, διότι δίνετε ένα καλό παράδειγμα στον ελληνικό λαό. Και εάν όλοι εμιμούντο το παράδειγμά σας και δεν απέφευγαν την τεκνοποιίαν, σήμερα στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε δημογραφικόν πρόβλημα».

Συγκινημένος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης του αποκάλυψε ότι βλέποντας τα παιδιά του κ. Σιούλα να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα και να τον βοηθούν, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και τη δική του οικογένεια και εξιστόρησε κάποιες από δικές του παιδικές του εμπειρίες: «Είμαστε τέσσερα αδέλφια -ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε στο χωριό ένα καφενείο και σε μια γωνία του καφενείου είχε και κουρείο, για να μπορέσει να μας μεγαλώσει υπό τας δύσκολας συνθήκας της ζωής του χωριού. Εκεί όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είχαμε νερό στα σπίτια μας, πηγαίναμε από τη βρύση (του χωριού) και κουβαλούσαμε. Και όλα αυτά. Εγώ διάβαζα τα μαθήματά μου με τη λάμπα του πετρελαίου. Θέλω να πω, ότι όλα τα αδέλφια βοηθούσαν στο κατάστημα του πατέρα, όπως τα δικά σας τα παιδιά. Και πηγαίναμε και στα κτήματα και στις κατσίκες και στα πρόβατα και κουβαλούσαμε ξύλα από το δάσος για το χειμώνα. Και θέλω να πιστεύω ότι πήραμε μια καλή ανατροφή από τους γονείς μας, χωρίς αυτό να θεωρηθεί περιαυτολογία. Σας συγχαίρω, γιατί δίνετε ένα τέτοιο παράδειγμα στα παιδιά σας και ένα τέτοιο παράδειγμα σε όλο τον ελληνικό λαό».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χάρισε στον επιχειρηματία ένα δώρο, που έφερε την πατριαρχική του σφραγίδα.

«Για να θυμάστε ότι κάποτε πέρασε από το μαγαζί σας ο Πατριάρχης, ο οποίος είναι και αυτός παιδί του λαού» πρόσθεσε συγκινημένος ο κ. Βαρθολομαίος.

Η ταβέρνα «Αετοφωλιά» του εργατικού πολύτεκνου είναι πολύ όμορφη.





Είμαι περίεργος, όμως, να μάθω τι θα σκέφτηκε ο καλός ποιμένας όταν (γέρος άνθρωπος όπως είναι) χρειάστηκε να επισκεφθεί την τουαλέτα του συγκεκριμένου καταστήματος και αντίκρυσε στην είσοδό της την κάτωθι ναΐφ σπλατεριά.

9 σχόλια:

Chocorello είπε...

"Παράδοση" θα σκέφτηκε Σκύλε.

Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ όταν έσφαζαν και έγδερναν αρνιΑ (πλυθηντικός) μπροστά από το δωμάτιο που νοίκιασα στην Ανώπολη Σφακίων, αφού πυροβολούσαν όλο το βράδυ τους σκουπιδοντενεκέδες.

Παράδοση!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Παράδοση άνευ όρων! Και με τα χέρια ψηλά, λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θα σκέφτουνταν ο Παναγιώτατος, εμένα μούρθε τώραγια το ότι, καλή η πουλυτεκνία αλλά άμα είνι νε σε γδέρν το μνημόνι σαν τ 'αρνί, κατς καλύτερα στ' αυγά ς.
Αι και καλό χειμώνα
Ββσλγς

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Βοβουσολόγε, λες η εικονιζόμενη γιαγιά με τα γυαλιά και το μαχαίρι στο στόμα νάναι η Κριστίν Λαγκάρντ;

Ανώνυμος είπε...

Αααα γεια σου. (μεταμφιεσμένη).
Ββσλγς

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Οπότε είμαστε κι εμείς στο κάδρο. Κρεμασμένοι ανάποδα.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Μάλλον το μάτι του θα έπεσε στη λάμπα πετρελαίου, που κρέμεται πάνω από τον πίνακα!
Ίσως του ξύπνησε τις αναμνήσεις που έλεγε!
Και εγώ διάβαζα με λάμπα πετρελαίου (στην αλλαγή από 110 σε 220 βολτ), αλλά δεν το έκανα θέμα!
Α! Ξέχασα! Δεν είμαι Πατριάρχης!!!

Καλή Εβδομάδα!

ecobubble είπε...

Χαχαχαχαχα!!!! Ξάδερφε!!!! Και πολύτεκνος και σουρεαλιστής!!!

πακιμποη είπε...

ο πατριά σκέφτηκε ότι ό οικογενειάρχης φιλοτέχνησε μια σπουδή πάνω στο ρέμπραντ, και αγαλίασε με την αγάπη του λαϊκού για την τέχνην. απλά [καθώς η τέχνη είναι απώθηση της λίμπιντο] δε κατάλαβε ότι ο λόγος που ζωγραφίζει ο ταβερνιάρης είναι γιατί δε θέλει άλλα παιδιά

τζάμπα πήγαν τα μπράβο

http://artmight.com/albums/2011-02-07/art-upload-2/r/Rembrandt-Harmenszoon-Van-Rijn/Rembrandt-The-Slaughtered-Ox.JPG