Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Οι γενναίοι της Σαμοθράκης


Εδώ ένα Θεό έχουμε, πατέρα και παντοκράτορα κλπ κλπ, και δεν τα βγάζομε πέρα μαζί του, έρχονται και μας λένε να τιμήσουμε και το δωδεκάθεο! Επειδή ένας καλός φίλος ρώταγε τι είναι τα vibes της Σαμοθράκης, οφείλω να ομολογήσω ότι ιδέα δεν έχω. Μια φορά ένιωσα δόνηση στη Σαμοθράκη και ήταν από το σειζμό των 7++ Ρίχτερ που έπληξε την Ισταμπούλ. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι διάφορα μερελά αισθάνονται την ενέργεια του τοπίου. Εγώ τίποτε!

Φωτό από γκράφιτι-βραχογραφία στο Φονιά.

12 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ωχ, αυτό το εθνικοί θεοί δεν με αρέσει... Δηλαδή κι αυτοί λένε το ίδιο ποίημα αλλά λιγο διαφορετικά; Εθνος-θρησκεία-αρχαιοελληνικη φιλοκαλλία; Κρίμα γμτ μου κι ήμουν έτοιμος να βάλω τη χλαμύδα μου!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εκεί, στο Φονιά ήταν ένα απ' αυτά τα πιτσιρίκια που κάνανε κάτι τέτοια, λίγο γιόγκα, λίγο χορτοφαγία και το μπάφο μου. Παραπάνω, στη βάθρα πολλοί κολυμπάγανε, κατουράγανε κλπ. Βλέπω τον πιτσιρικά να μπαίνει στο νερό, να γεμίσει το παγούρι του και μπροστά στο στόμιό του με τρία βότσαλα να παίζει κάτι σαν τον παππά. «Τι κάνεις εκεί, ρε λεβέντη;» τον ερωτάω. «Έχω ακούσει πως τα βότσαλα καθαρίζουν το νερό, κύριε!» μου λέει...

ΠανωςΚ είπε...

"Κύριε"; Ευήθης ο φρίκουλας!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Και σεβάσμιος εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι θυμάται ο καθένας χαίρεται μου φαίνεται!Και η καρδούλα πού κολλάει στο όλο context;!
Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ ΛΕΜΕΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

O Σειχίδης έγραψε το σύνθημα στην πέτρα;

Aσπρόλυκας

anastassios είπε...

Φοβερή η ιστορία με τον μικρό!

(εξαιρετικές και οι photo σου)

mario είπε...

πριν λίγες μέρες είχα κουβέντα με φίλο που περνά σχεδόν 3 μήνες το καλοκαίρι κάπου εκεί στον φονιά και μου έλεγε πόσο μαγικός είναι..
όμορφος τόπος πολύ..
ερώτηση.. τι σημαίνει μερελά?
καλημέρες πολλές

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ Μάριο: «μερελά» είναι πελοποννησιακή έκφραση που σημαίνει «μισοχαζά» αλλά τη λέμε καλοπροαίρετα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ Ασπρόλυκα: Εννοείς το Σεχίδη που σκότωσε τους δικούς του στη Θάσο; Παπαπα!

@ Παπί + Αναστάσιος: Θενκς!

Elias είπε...

Πριν από 8 χρόνια σε αεροπλάνο των Πακιστανικών Αερογραμμών καθόμουν δίπλα σε μία Αμερικανίδα. Ερχόμασταν από Ασία και πηγαίναμε να προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μπροστά μας η μικρή οθόνη με το χάρτη που έδειχνε την πορεία του αεροσκάφους.
Σιγά-σιγά γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να συζητάμε. Όταν εμφανίστηκε η Σαμοθράκη στο χάρτη (με το αεροπλάνο κάπου πάνω από την ευρωπαική Τουρκία), της μίλησα για το νησί, παίνεψα τις ομορφιές του, ανάφερα τα αρχαία μυστήρια, και έκλεισα λέγοντας ότι "έχει τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ώστε τα αεροπλάνα δεν πετάνε από πάνω της γιατί απορρυθμίζονται τα όργανά τους".
Λίγο μετά, βλέπαμε το αεροπλάνο στην οθόνη να μπαίνει στο Αιγαίο και να περνά ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω από τη Σαμοθράκη...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εμ, καλό μου Κουνούπι, άμα πήγαινες Σαμοθράκη κι έπινες το αίμα όλων αυτών των σεληνιασμένων, τι περίμενες; Δεν θα κόλλαγες κι εσύ;