Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Άλλο ληστής κι άλλο υλιστής



Είδα ένα σύνθημα για το «νεαρό-ληστή-γιό-γνωστού-στελέχους-του-ΣΥΝ» και σκέφτηκα ότι όποιος αψηφά την ύπαρξη ενός μικρού «Ύψιλον» είναι καταδικασμένος σε «Ήττα».

14 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ασε που το σύνθημα από μόνο του περιέχει μιαν αντίφαση: ζητεί την απελευθέρωση κάποιου καραδικάζοντάς τον ταυτόχρονα!
(λευτεριά στον ληστή!;!;!;)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Άσε, άσε!

Λούκι είπε...

Έτσι, έτσι!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Να σας εκμυστηρευθώ, Λούκι, ότι είχα μαρκαδόρο να «διορθώσω» το σύνθημα αλλά «είπα άσε καλύτερα»! Τα χαιρετίζματά μου στο φίλτατο Γυφτάκη.

habilis είπε...

Ρε παιδια αδικια ,μην του την πευτεται με αυτο τον τροπο .Το αυτονοητο ζητα το παλικαρι .Ολοι οι ληστες ελευθεροι ειναι και με το νομο .Εγω με αλλο διαφωνω με τον τυπο που το εγραψε ,μονοχρωμο σπρευ ,φαντασια -0 .Ηταν μια προσπαθεια .Ας μην την καταδικασουμε .Η επομενη παρεμβαση ισως ειναι καλλιτερη , ελπιζουμε να το δουμε....

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όντως, οι πραγματικοί ληστές είναι ελεύθεροι, φορούν γραβάτες και κυκλοφορούν με Μερσεντέ με οδηγό και φρουρό.
Όσο για την επόμενη «παρέμβαση», αν εννοείς με σπρέι, ok κανένα πρόβλημα. Αν εννοείς σε τράπεζα, έχω ένα κάποιο...

Elias είπε...

Λευτεριά στο σοσιαλιστή Γ.Παπανδρέου

(από τη μέγγενη του εκδοτικού κατεστημένου)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κουνούπι,
αστειεύεσαι ή να φέρω το DDT;

inlovewithlife είπε...

Κάποιοι έχουν μπερδέψει την βούρτσα με τη λούτσα σε κάποια πράγματα. Δε θα το κουράσω πολύ.

Θα πω όμως ότι κάνοντας μία βόλτα στα εξάρχεια είδα τουλάχιστον 5 διαφορετικές αφίσες (μάλλον από τους ίδιους) για αλληλεγγύη στο Γιώργο στην πολιτική βάση όμως της άρνησης της εργασίας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα στρέβλωσης μίας ιδέας.

Χωρίς να αναφέρομαι στην πράξη του Γιώργου (είναι άλλου παπά ευαγγέλιο) η πολιτική βάση αυτών των αφισών είναι τουλάχιστον αηδιαστική. Αν επιμηκύνεις τη λογική της πρέπει να γίνεται αλληλεγγύη σε κάθε ληστή που πιάνεται, ανεξάρτητα ποιος είναι αυτός, όπως πχ στον μπάτσο που έκλεψε τράπεζα τις προάλλες. Για να μην παρερμηνευθώ, αναφέρομαι μόνο στις συγκεκριμένες αφίσες και αυτό που εκφράζουν και όχι στην πράξη του γ. που έχει άλλα χαρακτηριστικά. Το σύνθημα είναι μάλλον της ίδιας νοοτροπίας.

Άλλο υλιστής και άλλο ηλίθιος

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ισχυρίζομαι, χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω, ότι οι πολλές αυτές αφίσες δεν είναι προϊόν μιας και μόνον ομάδας αλλά περισσότερων, οι οποίες συμβάλλουν στη φετιχοποίηση της βίας. Και άρα στην αποσύνθεση του πολιτικού λόγου...

Elias είπε...

αστειεύεσαι ή να φέρω το DDT;
Χμμμ... σε κατάλαβα, βενιζελικός είσαι κι εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, το ορθό είναι να τον κρεμάσουνε στο Σύνταγμα.

Άκου λευτεριά...
Απαπαπαπαπαπαπα
[Πώς διανοήθηκαν να το σκεφτούνε!]

Το καλύτερο μ' αυτές τις ανακοινώσεις της αστυνομίας
[ψευδείς και συκοφαντικές κατ' εξακολούθηση]
είναι ότι μας ενημερώνουνε και διαμορφώνουμε και άποψη!

Ό,τι πρέπει, δλδ, για «ενεργός πολίτης»...

Ας γελάσω:
Παπαπαπαπαπαπαπαπα

Ανώνυμος είπε...

όπα! κι άλλο παπί!Τι θα γίνει με αυτή τη φόρμα για comments που δε με λινικάρει απευθείας και δεν μπορώ να υπογράψω τα λεγόμενά μου?!

Εύστοχο το λογοπαίγνιο με τα γράμματα της αλφαβήτου σκυλάκο.
Φετιχοποίηση της βίας..χμμ..
Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω από έναν υποστηριχτή του υ-ληστή το "μετά": άντε, τα σπάμε, τα διαλύουμε όλα, ντού από παντού κλπ. ΜΕΤΑ ΤΙ?

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ Κουνουπι:
Βενιζελικός; Αστειεύεσαι ή να φέρω το ιδιώνυμο; Βενιζελικός είμαι μόνο στα κιλά!

@ Παπί Λιμνίσιο: όχι, προφανώς και δεν θέλω κρεμάσματα και Συντάγματα. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, στην οποία δουλειά συμπεριλαμβάνεται και να φυλάει τον κώλο της ή να μεγενθύνει το έργο της, βγάζοντας εν ενάγκη και ψευδείς ή φουσκωμένες ανακοινώσεις. Όμως, η ρητορική της βίας με ξεπερνά και δεν σκοπεύω να χειροκροτώ άκριτα το κάθε βαρεμένο που μπαίνει με χειροβομβίδα στην τράπεζα. Στην οποία μπορεί να δουλεύει ένας φίλος μου ή να πηγαίνει ο πατέρας μου. Σ' αυτουνού τα μούτρα θα σκάσει η χειροβομβίδα και όχι στου Γκαργκάνα ή του προέδρου του ΣΕΒ. Κατά τ' άλλα γέλα όσο θες. Το γέλιο κάνει καλό. Και ο αυτοσαρκασμός, επίσης...

@ καλό παπί: νομίζω πως δεν ενδιαφέρουνται για το «μετά». Η φετιχοποίηση της βίας περιλαμβάνει και την κάβλα της στιγμής. Για την οποία στιγμή, καταστρέφουν τις ζωές τους, περνώντας καμιά δεκαετία στα κάγκελα. Στα οποία κάγκελα, ξαναδικαιολογούν τη φετιχοποίηση της βίας. Φαύλος κύκλος...