Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Ωχ, μας πιάσανε!


Γράφει στη σημερινή «Ελευθεροτυπία» ο κ. Γ. Βότσης ότι μένει «Χωρίς φύλακες καλοκαιριάτικα η Βάλια Κάλντα». Προφανώς μόνο περαστικός την έχει δει και δεν γνωρίζει ότι και όταν υπήρχαν φύλακες (και μάλιστα με κρατικό Cherokee) απλά ξεναγούσαν πού και πού κάναν φίλο τους, χωρίς να δίνουν καν σημασία στο ποιός μπαίνει στον δρυμό και τι κάνει. Αντίθετα, τα μόνα κρατικά αυτοκίνητα, που πέρναγαν από το δρυμό, ήταν τα περιπολικά που έψαχναν για μετανάστες.
Και δεν μιλάμε για τα σκουπίδια. Αυτά τα μάζευαν κάτι «άθλιοι που άναβαν φωτιές για μπάρμπεκιου», όπως τους αποκαλεί ο Βοτσης. Όχι πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Κι εγώ είδα σημάδια από φωτιές που θα μπορούσαν να είχαν κάψει το δάσος. Αλλά στο άρθρο είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι αποποιούνται των ευθυνών τους και ρίχνουν όλα τα στραβά (και τα παλιά και τα μελλούμενα) στους «άθλιους». Α, τους άθλιους!

18 σχόλια:

demetrat είπε...

Καί επίσης οι φύλακες,το κλείνουν και τα Χριστούγεννα το μαγαζί που πλακώνει ο κόσμος, γιά να μη παιδεύονται τα παλληκάρια πολύ.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Και καλά τα Χριστούγεννα, Δήμητρατ. Πές έχει χιόνια και λάσπες, μπορεί να μείνει κάνα αμάξι και δεν πιάνει το κινητό και πού να μπλέκουν. Αλλά το καλοκαίρι; Έχω περάσει συνολικά πάνω από 11 μέρες (και νύχτες) και μόνο δύο φορές είδα κάτι σαν δασάρχη. Που ξεναγούσε γνωστούς του με το Τσουρέκη.

demetrat είπε...

Πού ;μέσα στο οικόπεδο με τα δέντρα;
Έκατσες κατασκηνωμένος 11 μερούλες;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σε τρεις διαφορετικές σεζόν. Και φωτίτσα ανάβαμε (προσεκτικά, ε;) και ψέναμε και κοιμόμασταν και πλατσουράγαμε στο Αρκουδόρεμα.

demetrat είπε...

Κι εμεις όταν πήγαμε, περαταριά ήτανε.Αλλά νόμισα πως κάπου αλλού σεργιανάγανε τα παιδιά τα θκά μας.
Α ρε σκύλε,με βλεπω σταλήθεια να φυλάω Βάλια Κάλντα φέτος.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ε, μα τι σε λέω; Εμείς φκιάχναμε εστία βαθειά, μακριά από δέντρα και ξερά, και είχαμε δίπλα το δεκάλιτρο με το νερό. Και βλέπω κάτι Αθηναιόβλαχους που άναβαν φωτιά κολλητά στον κορμό του πεύκου, να αρπάξουν τα ρετσίνια να μην μείνει τσίνορο εκεί μέσα! Ή να καίνε κάτι τεράστιες πυρές, λες και ήμασταν του Αη-γιωργιού.

demetrat είπε...

μπα που να μη σώσουν να σπαράξουν τα γρούνια!!!!!!
(χοντρή κατάρα τους έρριξα τώρα)

ο αποτέτοιος είπε...

Βρε επίτηδες δεν υπάρχουν φύλακες για να μην μπαίνουν μέσα στο δρυμό και ενοχλούν τα άγρια ζα! Είναι μελετημένο διαχειριστικό σχέδιο για να διατηρεί την παρθενία του ο δρυμός (οι τουρίστες εξαιρούνται από το παραπάνω σχέδιο)!
Και όσο για αυτούς με τις φωτιές, μη τους μαλώνετε! Απλώς δεν έπιανε το κινητό τους και άναψαν φωτιές για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όπως τις παλαίες εποχές.

Πάντως το άρθρο είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Cookie είπε...

Χμμμμ,

Παντως, τωρα που καλοκαιριασε, να μου προσεχετε...

Καλο μηνα!

kostasK είπε...

Σκύλε εγώ να σε αμολύσουμε μόνο σου να κυνηγάς και να δαγκώνεις τους ασυνείδητους (αμα λάχει να τους κατουράς κιόλας,τί σκύλος είσαι?).

Απαράδεκτα πράματα πάντως...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Δαμασκηνόπουλο: δεν ξαναδιανυκτερεύω στη Βάλια Κάλντα. Απόξω και καλά είναι.

Κώστα Κ.: μπα, αυτοί θένε σοβαρό σκύλο, τσομπανόσκυλο και πάνω!

demetrat είπε...

ο άθλιος της Βάλια Κάλντα

Ανώνυμος είπε...

Σκύλε λύσσαξες με τους "άθλιους" του Βότση και πήρες αμπάριζα όλο το αρθράκι με φαίνεται :)
Κοντά στα ξερά καίγονται και το χλωρά ( εσύ είσαι το χλωρό πανάθεμα σε ) γιατί στην πλειοψηφία τους οι γυρολόγοι των δρυμών είναι στην πλειοψηφία τους άθλιοι.
Το άρθρο απλώς προσπαθεί να αφυπνίσει υπευθύνους πριν γίνει καμιά ζημιά και κλαίμε ούλοι μαζί μετά.
Α
και διάβασα τις προάλλες ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκουπιδιών παρατηρείται στο Έβερεστ!
Κοντά στα 500 κιλά σκουπίδια αφήνουν πίσω κάθε ομάδα «φυσιολατρών», «οικολόγων» και «οδοιπόρων»
Σκέψου ότι γίνονται πάνω από 10-11 αποστολές την εβδομάδα
Γάματα με μεγάλα γράμματα

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όχι, καλέ μ', δεν λύσσαξα. Απλά, βλέποντας την παράθεση ονομάτων, κατάλαβα ότι δεν έψαξε να βρει και την τυχόν «άλλη» άποψη αλλά κατάπιε αμάσητα (και με καλή ρακή) όσα του σέρβιραν οι επίσημοι.
Και το Έβερεστ είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση: οι πολλές αποστολές γίνονται μόνο ένα εικοσαήμερο το Μάη, όταν ο καιρός επιτρέπει την αναρρίχηση στην κορυφή. Και τα πολλά σκουπίδια που αφήονουν είναι βαριά, φιάλες οξυγόνου, αντίσκηνα και τέτοια, τα οποία πρέπει να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα με τα πόδια ή με γιακ. Γιαυτό και κάθε ορειβάτης πληρώνει κάνα δεκαχίλιαρο δολάρια στην κυβέρνηση του Νεπάλ.

Daria είπε...

Επειδής διάβασα να λέει κάτι ο Βότσης για τον Φώλια κλπ, δεν είδα να ιδρώνει κανενός τ' αυτάκι, ούτε να γράφει μια γραμμή ο Βότσης πέρσι το καλοκαίρι που κατακάηκε ο Γράμμος. 70.000 στρέμματα δάσους κάηκαν εκεί πάνω. Το άκουσα μια φορά στις ειδήσεις και μετά σιωπή. Την έκταση της καταστροφής την έμαθα το καλοκαίρι από ένα φίλο Γρεβενιώτη. Αλλά εκεί πάνω δεν έχει χωριά να κάνουν τηλεθέαση τα κανάλια με τον τρόμο των κατοίκων. Άσε που ο φίλος απόρησε που έπιασε φωτιά νωρίς. Σε μας, είπε, μπαίνουν οι φωτιές στο τέλος του καλοκαιριού. Τις βάζουν οι τσομπάνηδες για να δημιουργούν βοσκότοπους...
Αλήθεια; Ψέμματα; Ποιός ξέρει...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αλήθεια, αλήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Βρε τους Αλβανούς, που κακό χρόνο να χουν!
Μας βάζουνε και φωτιά εκτός των άλλων!!
:)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ψιτ, φιλλλαράκι! Ε, όχι και να καίνε οι Αλβανοί! Με την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν παίζουμε! Δικιά μας είναι κι άμα λάχει την βάζουμε φωτιά και την καίμε, πουλέειολόγος!