Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν...


... σύμφωνα με τον Πάμπλο Τουσέτ, είναι να το αλείψουν με βούτυρο!
Σήμερα έμαθα ότι είναι να το προστοφάρουν!

21 σχόλια:

Green_revenger είπε...

αναρωτιέμαι...
πως θα ήταν ο παρακείμενος του ρήματος "προστοφάρω";

πεπροστοφάρεκα ίσως;

κι'ο υπερσυντέλικος;

επεπροστοφοράκειν;

και μετά κοροιδεύουμε τον GAP;

α! και να μην λησμονήσω
κάτω τα χέρια από τη Μεσοχώρα

g r

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κάτω τα χέρια, εννοείται, για να μην τους προστοφάρουμε στα όρθια, λέμε!

Green_revenger είπε...

ξέχασα και να υπογράψω

http://www.ebooks.gr/book/172216

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Τώρα, να δούμε τι ήθελε να πει ο ποιητής. Προστοφαρισμένα ίσως είναι τα προ-στοφαρισμένα (κατά το προτηγανισμένος).
Άμα το γκουγκλίσεις θα δεις ότι είναι λέξη που χρησιμοποιείται (σπάνια) για τα κρουασάνια.

Αλλά δεν μας λέει τι είναι. Όμως στόφα είναι θαρρώ ο φούρνος ή ίσως ένα είδος φούρνου. Μόνο που δεν βάζω το χέρι μου στο... φούρνο

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μάλλον πρέπει νάχει να κάνει με τη γέμιση. Stuff που λέμε στο χωργιό μου. Αλλά δεν είναι πολύ γελοία λέξη;
Σαν τα σκαπιτσαριστά μάρμαρα που βλέπω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κάπου αμέσως μετά από κάποια διόδια και λίγο πριν τα επόμενα.

andreas είπε...

Πολύ ωραίο βιβλίο...

demetrat είπε...

Μπάααα με φαίνεται πιό λογικό το προψημένο ,γιατί δηλαδή το προγεμίζουνε και ύστερα το μεταγεμίζουνε;
αντε μη τους ρίξουμε καμμιά προστοφοριά ξεγυρισμένη.
(βέβαια, είδες τι έπαθε με το βούτυρο στο παρίσι ...γιαυτό τώρα τα προστοφαριάζουνε.)
δ

ecobubble είπε...

"Προστοφαρισμένα", για να καταλάβω... έχουν διαμορφώσει ήδη τον χαρακτήρα τους- είναι κρουασάν με μεγάλη στόφα- και απλώς χρειάζεται να τα ζεστάνεις για να αναπνεύσουν και να τον εκφράσουν;
Υ.Γ
Σκύλε μας έστειλες αστοφάριστους...

Fri είπε...

Ουάου, καινούρια λέξη! Τι σημαίνει βέβαια δεν κατάλαβα, ούτε με έπεισαν οι προλαλλήσαντες με τις ερμηνείες τους, αλλά όπως κι αν έχει...

Green_revenger είπε...

είστε αGGράμματοι τε και αSTοιχείωτοι...
έτσι μου 'ρχεται να σας κάνω πλήρη χρονική αντικατάσταση και μάλιστα στο δεύτερο πρόσωπο του πληθυντικού.
είναι δυνατόν άνθρωποι της δικής σας κουλτούρας, μόρφωσης και αριστερής απόΚΚλισης να μη ξεύρετε τι σημαίνει προστοφαρισμένος;
αίσχος είπα;
g r

antidrasi+sex είπε...

ήρθε η ώρα να μιλήσει η πείρα (και όχι η μπύρα-ακόμα).

Τα κρουασάν, τα οποία πλέον κυκλοφορούν κατεψυγμένα, για να φουσκώσουν χρειάζονται μια διαδικασία κατά το ξεπάγωμα η οποία λέγεται "στοφάρισμα". Βάζουν το κρουασάν σε μία "στόφα", δλδ ένα "ντουλάπι" με θερμοκρασία 32-35 βαθμούς και υγρασία περίπου 70-80 %, για 3-4 ώρες. Αυτό σημαίνει οτι ο τυροπιτάς της γειτονιάς σας (και όχι μόνο) για να έχει κρουασάν πρέπει να τα βγάλει αποβραδίς ή μερικές ώρες πριν ψήσει- συν το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσει στόφα.

Ο τύπος λοιπόν της φωτογραφίας, σκέφτηκε το εξής -σχετικά- απλό:
Τα στοφάρει εκείνος, όταν τα φτιάχνει στο εργοστάσιο και τα καταψύχει μετά το στοφάρισμα. Έτσι "πουλάει" ευκολία και οικονομία κατά την εγκατάσταση του μαγαζιού.

ecobubble είπε...

antidrasi+sex+κρουασάν, ο ιδανικός και ενημερωμένος συνδυασμός!!
Καλημέρα!
:)))

Green_revenger είπε...

RISPEKT στον σεξοαντιδραστικοσεξομανή

δεν περιγράφω άλλο...

g r

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Τελικά, το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν, είναι να το φάει ο αντιδρασέξ!

Crazy Tourists είπε...

προστο-τι;;; Τι είναι αυτό καλέ;
Που πάς και τους βρίσκεις όλους αυτούς τους περίεργους; Και μη μου πεις ότι η πόλη μας είναι γεμάτη...δε θα σε πιστέψω!! Χαχα!!

Τρελοτουρίστρια

ΠανωςΚ. είπε...

Πάντως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν είναι να το φάει ο άρχοντας των χοιρινών.
Αναρωτιέμαι τι τίτλο θα ΄χει το επόμενο του Τουσέτ; "Βίτσια με το χαμόν σεράνο";

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

«Το τελευταίο βούτυρο στο Παρίσι ήταν ταγκό», ίσως;

demetrat είπε...

όχι καλέ,
χάλι γκάλι ήταν.
και μάλιστα σεράνο με σοκολάτα.
δ

ecobubble είπε...

Μπερδεύτηκα λίγο...υπάρχει και προστοφαρισμένο βούτυρο και προστοφαρισμένο Παρίσι και προστοφαρισμένο τανγκό;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αμέ; Δεν τόξερες; Είσαι μικρή...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι τα προϊόντα μας. Αν θέλετε να ξέρετε, ζουν πολλές οικογένειες από αυτή τη δουλειά. Καλά θα κάνετε να σκέφτεστε λίγο πιο ώριμα προτού κοροϊδέψετε κάτι από το οποίο βγάζουμε τίμια τα προς το ζειν και εγώ και οι συνάδερφοί μου.