Τώρα, να δούμε τι ήθελε να πει ο ποιητής. Προστοφαρισμένα ίσως είναι τα προ-στοφαρισμένα (κατά το προτηγανισμένος). Άμα το γκουγκλίσεις θα δεις ότι είναι λέξη που χρησιμοποιείται (σπάνια) για τα κρουασάνια.
Αλλά δεν μας λέει τι είναι. Όμως στόφα είναι θαρρώ ο φούρνος ή ίσως ένα είδος φούρνου. Μόνο που δεν βάζω το χέρι μου στο... φούρνο
Μάλλον πρέπει νάχει να κάνει με τη γέμιση. Stuff που λέμε στο χωργιό μου. Αλλά δεν είναι πολύ γελοία λέξη; Σαν τα σκαπιτσαριστά μάρμαρα που βλέπω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κάπου αμέσως μετά από κάποια διόδια και λίγο πριν τα επόμενα.
Μπάααα με φαίνεται πιό λογικό το προψημένο ,γιατί δηλαδή το προγεμίζουνε και ύστερα το μεταγεμίζουνε; αντε μη τους ρίξουμε καμμιά προστοφοριά ξεγυρισμένη. (βέβαια, είδες τι έπαθε με το βούτυρο στο παρίσι ...γιαυτό τώρα τα προστοφαριάζουνε.) δ
"Προστοφαρισμένα", για να καταλάβω... έχουν διαμορφώσει ήδη τον χαρακτήρα τους- είναι κρουασάν με μεγάλη στόφα- και απλώς χρειάζεται να τα ζεστάνεις για να αναπνεύσουν και να τον εκφράσουν; Υ.Γ Σκύλε μας έστειλες αστοφάριστους...
είστε αGGράμματοι τε και αSTοιχείωτοι... έτσι μου 'ρχεται να σας κάνω πλήρη χρονική αντικατάσταση και μάλιστα στο δεύτερο πρόσωπο του πληθυντικού. είναι δυνατόν άνθρωποι της δικής σας κουλτούρας, μόρφωσης και αριστερής απόΚΚλισης να μη ξεύρετε τι σημαίνει προστοφαρισμένος; αίσχος είπα; g r
ήρθε η ώρα να μιλήσει η πείρα (και όχι η μπύρα-ακόμα).
Τα κρουασάν, τα οποία πλέον κυκλοφορούν κατεψυγμένα, για να φουσκώσουν χρειάζονται μια διαδικασία κατά το ξεπάγωμα η οποία λέγεται "στοφάρισμα". Βάζουν το κρουασάν σε μία "στόφα", δλδ ένα "ντουλάπι" με θερμοκρασία 32-35 βαθμούς και υγρασία περίπου 70-80 %, για 3-4 ώρες. Αυτό σημαίνει οτι ο τυροπιτάς της γειτονιάς σας (και όχι μόνο) για να έχει κρουασάν πρέπει να τα βγάλει αποβραδίς ή μερικές ώρες πριν ψήσει- συν το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσει στόφα.
Ο τύπος λοιπόν της φωτογραφίας, σκέφτηκε το εξής -σχετικά- απλό: Τα στοφάρει εκείνος, όταν τα φτιάχνει στο εργοστάσιο και τα καταψύχει μετά το στοφάρισμα. Έτσι "πουλάει" ευκολία και οικονομία κατά την εγκατάσταση του μαγαζιού.
προστο-τι;;; Τι είναι αυτό καλέ; Που πάς και τους βρίσκεις όλους αυτούς τους περίεργους; Και μη μου πεις ότι η πόλη μας είναι γεμάτη...δε θα σε πιστέψω!! Χαχα!!
Πάντως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν είναι να το φάει ο άρχοντας των χοιρινών. Αναρωτιέμαι τι τίτλο θα ΄χει το επόμενο του Τουσέτ; "Βίτσια με το χαμόν σεράνο";
Μια χαρά είναι τα προϊόντα μας. Αν θέλετε να ξέρετε, ζουν πολλές οικογένειες από αυτή τη δουλειά. Καλά θα κάνετε να σκέφτεστε λίγο πιο ώριμα προτού κοροϊδέψετε κάτι από το οποίο βγάζουμε τίμια τα προς το ζειν και εγώ και οι συνάδερφοί μου.
21 σχόλια:
αναρωτιέμαι...
πως θα ήταν ο παρακείμενος του ρήματος "προστοφάρω";
πεπροστοφάρεκα ίσως;
κι'ο υπερσυντέλικος;
επεπροστοφοράκειν;
και μετά κοροιδεύουμε τον GAP;
α! και να μην λησμονήσω
κάτω τα χέρια από τη Μεσοχώρα
g r
Κάτω τα χέρια, εννοείται, για να μην τους προστοφάρουμε στα όρθια, λέμε!
ξέχασα και να υπογράψω
http://www.ebooks.gr/book/172216
Τώρα, να δούμε τι ήθελε να πει ο ποιητής. Προστοφαρισμένα ίσως είναι τα προ-στοφαρισμένα (κατά το προτηγανισμένος).
Άμα το γκουγκλίσεις θα δεις ότι είναι λέξη που χρησιμοποιείται (σπάνια) για τα κρουασάνια.
Αλλά δεν μας λέει τι είναι. Όμως στόφα είναι θαρρώ ο φούρνος ή ίσως ένα είδος φούρνου. Μόνο που δεν βάζω το χέρι μου στο... φούρνο
Μάλλον πρέπει νάχει να κάνει με τη γέμιση. Stuff που λέμε στο χωργιό μου. Αλλά δεν είναι πολύ γελοία λέξη;
Σαν τα σκαπιτσαριστά μάρμαρα που βλέπω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κάπου αμέσως μετά από κάποια διόδια και λίγο πριν τα επόμενα.
Πολύ ωραίο βιβλίο...
Μπάααα με φαίνεται πιό λογικό το προψημένο ,γιατί δηλαδή το προγεμίζουνε και ύστερα το μεταγεμίζουνε;
αντε μη τους ρίξουμε καμμιά προστοφοριά ξεγυρισμένη.
(βέβαια, είδες τι έπαθε με το βούτυρο στο παρίσι ...γιαυτό τώρα τα προστοφαριάζουνε.)
δ
"Προστοφαρισμένα", για να καταλάβω... έχουν διαμορφώσει ήδη τον χαρακτήρα τους- είναι κρουασάν με μεγάλη στόφα- και απλώς χρειάζεται να τα ζεστάνεις για να αναπνεύσουν και να τον εκφράσουν;
Υ.Γ
Σκύλε μας έστειλες αστοφάριστους...
Ουάου, καινούρια λέξη! Τι σημαίνει βέβαια δεν κατάλαβα, ούτε με έπεισαν οι προλαλλήσαντες με τις ερμηνείες τους, αλλά όπως κι αν έχει...
είστε αGGράμματοι τε και αSTοιχείωτοι...
έτσι μου 'ρχεται να σας κάνω πλήρη χρονική αντικατάσταση και μάλιστα στο δεύτερο πρόσωπο του πληθυντικού.
είναι δυνατόν άνθρωποι της δικής σας κουλτούρας, μόρφωσης και αριστερής απόΚΚλισης να μη ξεύρετε τι σημαίνει προστοφαρισμένος;
αίσχος είπα;
g r
ήρθε η ώρα να μιλήσει η πείρα (και όχι η μπύρα-ακόμα).
Τα κρουασάν, τα οποία πλέον κυκλοφορούν κατεψυγμένα, για να φουσκώσουν χρειάζονται μια διαδικασία κατά το ξεπάγωμα η οποία λέγεται "στοφάρισμα". Βάζουν το κρουασάν σε μία "στόφα", δλδ ένα "ντουλάπι" με θερμοκρασία 32-35 βαθμούς και υγρασία περίπου 70-80 %, για 3-4 ώρες. Αυτό σημαίνει οτι ο τυροπιτάς της γειτονιάς σας (και όχι μόνο) για να έχει κρουασάν πρέπει να τα βγάλει αποβραδίς ή μερικές ώρες πριν ψήσει- συν το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσει στόφα.
Ο τύπος λοιπόν της φωτογραφίας, σκέφτηκε το εξής -σχετικά- απλό:
Τα στοφάρει εκείνος, όταν τα φτιάχνει στο εργοστάσιο και τα καταψύχει μετά το στοφάρισμα. Έτσι "πουλάει" ευκολία και οικονομία κατά την εγκατάσταση του μαγαζιού.
antidrasi+sex+κρουασάν, ο ιδανικός και ενημερωμένος συνδυασμός!!
Καλημέρα!
:)))
RISPEKT στον σεξοαντιδραστικοσεξομανή
δεν περιγράφω άλλο...
g r
Τελικά, το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν, είναι να το φάει ο αντιδρασέξ!
προστο-τι;;; Τι είναι αυτό καλέ;
Που πάς και τους βρίσκεις όλους αυτούς τους περίεργους; Και μη μου πεις ότι η πόλη μας είναι γεμάτη...δε θα σε πιστέψω!! Χαχα!!
Τρελοτουρίστρια
Πάντως το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν είναι να το φάει ο άρχοντας των χοιρινών.
Αναρωτιέμαι τι τίτλο θα ΄χει το επόμενο του Τουσέτ; "Βίτσια με το χαμόν σεράνο";
«Το τελευταίο βούτυρο στο Παρίσι ήταν ταγκό», ίσως;
όχι καλέ,
χάλι γκάλι ήταν.
και μάλιστα σεράνο με σοκολάτα.
δ
Μπερδεύτηκα λίγο...υπάρχει και προστοφαρισμένο βούτυρο και προστοφαρισμένο Παρίσι και προστοφαρισμένο τανγκό;
Αμέ; Δεν τόξερες; Είσαι μικρή...
Μια χαρά είναι τα προϊόντα μας. Αν θέλετε να ξέρετε, ζουν πολλές οικογένειες από αυτή τη δουλειά. Καλά θα κάνετε να σκέφτεστε λίγο πιο ώριμα προτού κοροϊδέψετε κάτι από το οποίο βγάζουμε τίμια τα προς το ζειν και εγώ και οι συνάδερφοί μου.
Δημοσίευση σχολίου