Μάλλον δεν την χρειάζεται, διότι η βλάστηση δεν είναι συνεχόμενη. Νομίζω πως η αντιπυρική ζώνη είναι απαραίτητη μόνο σε ορισμένα μέρη, όπως σε δάση κωνοφόρων. Όπως, πχ, στη Βάλια Κάλντα, που τα βουνά δεν έχουν χωρίστρα.
Εκεί έκαμα Πάσχα φέτος και το κατά ευχαριστήθηκα. ( ξέρεις τι ψαρούκλες- γουλιανούς- έχει ρίζα στο φράγμα? Μέχρι και οι δύτες φοβούνται να πλησιάζουν όταν κατεβαίνουν για έλεγχο) Οι αντιπυρικές ζώνες είναι ένας καθ υπερβολή όρος μιας και η φωτιά δεν έχει κανένα πρόβλημα να "πηδήξει" ακόμη και πάνω από 100-150 μέτρα όταν φυσά αρκετά. Το μόνο που χρειάζεται είναι δρόμοι για την επίγεια πυροσβεστική ομάδα ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται κοντά στην φωτιά. ΟΜΩΣ όσο περισσότεροι δρόμοι ( είτε αντιπυρικές ζώνες ) γίνονται τόσο πιο εύκολη πρόσβαση έχει το ζώο "άνθρωπος" και ο νοών νοήτω.
Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ναι. Από τον δρόμο ή από τις αντιπυρικές ζώνες. Και μιλάω φυσικά για τους "πρωτευουσιάνους" ή "πολίτικους" κυνηγούς. Δεν μιλώ για τους βουνίσιους κυνηγούς της ορεινής επαρχίας που βγαίνουν για αγριογούρουνα , ζαρκάδια κλπ . Πάντως δεν νομίζω ότι οι κυνηγοί( ειδικά οι τελευταίοι) έχουν την παραμικρή ευθύνη για τις φωτιές. " ένας πρώην κυνηγός"
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όχι οι κυνηγοί δεν έχουν ευθύνη γι' αυτό το συγκεκριμένο χάλι. Όχι πως δεν κάνουν καφρίλες (ιδιαίτερα οι πρωτευουσάνοι) αλλά όχι και αυτήν!
6 σχόλια:
Γύρω από τη λίμνη είναι όλα καταπράσινα, αλλά πρόσεξα ότι δεν έχει ούτε εκεί αντιπυρικές ζώνες..
http://janabetis.files.wordpress.com/2007/08/dsc02968-large.jpg
Μάλλον δεν την χρειάζεται, διότι η βλάστηση δεν είναι συνεχόμενη.
Νομίζω πως η αντιπυρική ζώνη είναι απαραίτητη μόνο σε ορισμένα μέρη, όπως σε δάση κωνοφόρων. Όπως, πχ, στη Βάλια Κάλντα, που τα βουνά δεν έχουν χωρίστρα.
Εκεί έκαμα Πάσχα φέτος και το κατά ευχαριστήθηκα.
( ξέρεις τι ψαρούκλες- γουλιανούς- έχει ρίζα στο φράγμα? Μέχρι και οι δύτες φοβούνται να πλησιάζουν όταν κατεβαίνουν για έλεγχο)
Οι αντιπυρικές ζώνες είναι ένας καθ υπερβολή όρος μιας και η φωτιά δεν έχει κανένα πρόβλημα να "πηδήξει" ακόμη και πάνω από 100-150 μέτρα όταν φυσά αρκετά.
Το μόνο που χρειάζεται είναι δρόμοι για την επίγεια πυροσβεστική ομάδα ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται κοντά στην φωτιά.
ΟΜΩΣ
όσο περισσότεροι δρόμοι ( είτε αντιπυρικές ζώνες ) γίνονται τόσο πιο εύκολη πρόσβαση έχει το ζώο "άνθρωπος" και ο νοών νοήτω.
Ψαρούκλες, ε; Γομαρόψαρα...
Όταν το ζώο «άνθρωπος» θέλει να την κάνει τη ζημιά, θα την εκάνει...
Νομίζεις πως οι κυνηγοί πάνε μόνο από το δρόμο;
Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ναι.
Από τον δρόμο ή από τις αντιπυρικές ζώνες.
Και μιλάω φυσικά για τους "πρωτευουσιάνους" ή "πολίτικους" κυνηγούς.
Δεν μιλώ για τους βουνίσιους κυνηγούς της ορεινής επαρχίας που βγαίνουν για αγριογούρουνα , ζαρκάδια κλπ .
Πάντως δεν νομίζω ότι οι κυνηγοί( ειδικά οι τελευταίοι) έχουν την παραμικρή ευθύνη για τις φωτιές.
" ένας πρώην κυνηγός"
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όχι οι κυνηγοί δεν έχουν ευθύνη γι' αυτό το συγκεκριμένο χάλι. Όχι πως δεν κάνουν καφρίλες (ιδιαίτερα οι πρωτευουσάνοι) αλλά όχι και αυτήν!
Ένας που ουδέποτε κυνήγησε
Δημοσίευση σχολίου