Από την πορεία διαμαρτυρίας για να μην λειτουργήσει το φράγμα της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα Τρικάλων στις 26 Αυγούστου 2007. Οι κάτοικοι, πέρα από το χωριό τους που χάνουν, λένε ότι το φράγμα έχει χτιστεί σε γεωλογικά ασταθή περιοχή (πράγματι, τα γύρω βουνά κατολισθαίνουν διαρκώς), ότι σε 20 χρόνια θα είναι άχρηστο καθώς θα έχει γεμίσει από φερτές ύλες και ότι πρόκειται για καλπουζανιά του (Λαρισαίου) υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα των ψηφοφόρων του για το πότισμα των μπαμπακιών, που σε λίγα χρόνιαθα πάψουν να επιδοτούνται.
Πληροφορίες: εδώ, εδώ, κι εδώ. Κι άμα λάχει και εδώ. Α, ναι, και εδώ! Κι από την ελληνική Βικιπαίδεια, εδώ.
5 σχόλια:
Ακόμη δεν ήρθες και με πέθανες στο διάβασμα με τα 14 "εδώ" που έχεις βάλει στο ποστάκιον!!
Μόλις τελείωσα και τις συνεντεύξεις Παλαιοκρασσά και Σουφλιά.
Είναι μια μεγάλη κουβέντα με τα επιχειρήματα πότε της μιας και πότε της άλλης πλευράς να πείθουν εν μέρη.
Δεν θέλω να σχολιάσω τώρα( έχουμε χρόνο μπροστά μας μετά τις εκλογές) αλλά το μόνο που θα πω ( μιας και ξέρεις ότι η δουλειά μου είναι τα «μεγάλα» έργα) ότι τα περί «Φαραωνικού» έργου είναι όντως λίγο ( μάλλον πολύ) υπερβολικά :)))
Άντε καλησπέρα κι από εδώ :)
"το δίλημμα που έμπαινε τη δεκαετία του 1970-80 -πυρηνική ή υδροηλεκτρική ενέργεια- είναι και αυτό ξεπερασμένο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τα ερωτήματα σε ποιον ανήκουν και ποιος διαχειρίζεται τα δάση, τα ποτάμια, τα νερά, το περιβάλλον και τι είδους ανάπτυξη και σε όφελος τίνος θέλουμε πρέπει να απαντηθούν σήμερα(...)" γράφει για το θέμα στη σελίδα του το μλ.
Συμφωνώ.
Ανάλογο θέμα, "φράγμα", μπαράζ ενεργειακό έχει προκύψει στη Βοιωτία. Εδώ θα είμαστε.
Για αρχή:
http://tsamatis.blogspot.com/2007/06/blog-post_30.html
Καπιτάνο,
εγώ εκεί πείστηκα ότι το φράγμα είναι όχι μόνο άχρηστο αλλά και επιζήμιο. Για όλους, όχι μόνο για τους Μεσοχωρίτ'ς.
Απλά, θα συμφωνήσω με τα «παράλληλα» ερωτήματα ποιός διαχειρίζεται τι. Και προς όφελος ποιανού, θα πρόσθετα, καθώς η κυρά ΔΕΗ δεν είναι πια δημόσια εταιρεία αλλά ιδιωτική.
Δυστυχως στη Θεσσαλια δε βλεπουν περα απο τη μυτη τους, κοιτανε μονο την παρτη τους και οι αλλοι να πα να γαμηθουνε. Μακαρι να μη γινει τελικα η εκτροπη, οσο για τον Θεσσαλικο καμπο το προβλημα θα μπορουσε να λυθει με μικρους ταμιευτηρες ( υπαρχουν μελετες γι' αυτο, απ' οσο ξερω) και φυσικα με αλλαγη της καλλιεργειας αλλα και της νοοτροπιας των αγροτων.Πολυ φοβαμαι οτι μετα απο μερικες δεκαετιες θα εχουμε μια νεα περιπτωση Καρλας, και θα χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο για το δηθεν αναπτυξιακο εργο, που θα αποδειχθει αχρηστο.
Δημοσίευση σχολίου