Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Έντιμη αποστρατεία


Αφού διένυσε εκατοντάδες χιλιάδων χιλιομέτρων στους κατσικόδρομους, αφού αγκομάχησε επί χρόνια στους κακοτράχαλους ανήφορους της ορεινής Ναυπακτίας, στα ιστορικά Κράβαρα, το παλιό λεωφορείο στεγάστηκε στην Άνω Χώρα, παλαιά Λομποτινά, σε ένα σένιο υποστεγάκι μαζί με φωτογραφίες από την παλιά του δράση, τότε που ήταν η μοναδική σύνδεση όλων των χωριών με τη θάλασσα. Προσέξτε το βραχύ του αμάξωμα, το σχετικά μεγάλο ύψος του από το έδαφος και τους τεράστιους τροχούς του, κατάλληλους για τις βαθειές λακούβες των άθλιων χωματόδρομων της εποχής '50-'60 αλλά και '70.

9 σχόλια:

Pan είπε...

Να σου πω, κάνε και λίγο κράτει, ο χειμώνας προβλέπεται μεγάλος και βαρύς. Σ'ένα Π/Σ/Κ θα ανεβάσεις όλες τις φωτογραφίες ενός μήνα;

Πάντα με την γκρίνια στο στόμα εγώ.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

2.650 φωτογραφίες είναι η σοδειά του φετεινού καλοκαιριού. Ε, και τις μισές να σβήσω ως χάλια (φλού, κουνημένες, ηλίθιες κλπ), πάλι μένουν περί τις 1.300. τι σκατά, δεν θα τραβήξω κι άλλες 300 όλο το χειμώνα; Φτάνουν σου λέω!

Kapetanios είπε...

Βάλια κάλντα, τι σκεπάζουν οι πράσινες πλαστικές σακούλες?
( το κρατάει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση πάντως)

Ανώνυμος είπε...

Πω πωωωω
υπέροχο το μπας!
Εγώ τα θυμάμαι που κατέβαιναν από τα Πομακοχώρια στην Ξάνθη.Ήταν λίγο διαφορετικά αλλά φορτωμένα με κότες ,πρόβατα και ανθρώπους ειδικά το σάββατο

industrialdaisies είπε...

Το έχω δει κι εγώ αυτό! Κι έχω πετύχει κι άλλο ένα, της ίδιας εποχής, σε ένα χωριό στο Θέρμο κοντά, μέσα σε ένα οικόπεδο με δίπλα στρουθοκαμήλους και κότες... Το οποίο στην ταμπέλα του γράφει "Το Μπουζουκάκι"! Έχω φωτογραφικό ντοκουμέντο, θα το βρω και θα το ανεβάσω κάποια στιγμή!

Επίσης Κέρκυρα, κάτω από έναν ελαιώνα που δεν αφήνει ακτίνα ήλιου να περάσει, αργοκοιμάται ένα εδώ και χρόοοονια...

Σσσσσσς, οι μνήμες κοιμούνται... :)

Agobooks είπε...

Στην Αλβανιά, τα αδελφάκια του ακόμα,ζούνε.
50 χρόνια πίσω, ήμεθα...

patsiouri είπε...

2650?????Ξέχασα και τί ήθελα να γράψω!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ καπετάνιος: δεν ξεύρω, κάνα ηχείο της κοινότητας, ίσως...

@ μ.σ. + i.d.: Στο χωριό μου (ανατολική Αχαΐα) είχε ένα τέτοιο Μερσεντές, που ονομαζόταν «Ο Ορειβάτης»!

@ N.ago: Υπέροχα οχήματα. Σκυλιά αληθινά!

@ πατσιούρι: προσοχή, δεν είπα 2650 καλές φωτογραφίες...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α ναι! Τώρα έκανα και την αφαίρεση: και 3783 χιλιόμετρα εις τα διακοπάς, εξ ων ούτε τα 900 σε αυτοκινητόδρομο. Τα άλλα σε επαρχιακούς δρόμους, χωματόδρομους, καρόδρομους κοκ.