Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Η Νεολέρα ΠΑΣΟΚ τιμά το Νοέμβρη

Είδα σήμερα αυτή την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μάτι μου. Και ξέρετε ότι τσαντίζομαι αφόρητα όταν βλέπω να αλλοιώνονται φωτογραφίες και μάλιστα ιστορικές φωτογραφίες!

Μα ναι! Στην δεξιά πλευρά της λεπτομέρειας έπρεπε να υπάρχει ένα σύνθημα πούχαν γράψει οι εξεγερμένοι φοιτητές. Εδώ ο γραφίστας μετέφερε προσεκτικά το σύνθημα «Η γη είναι δική μας» από το πανό, πάνω στην πύλη, αυτό πώς του διέφυγε;

Πήγα σπίτι και έψαξα στο αρχείο μου. Δεν θυμάμαι τίνος είναι αυτή η φωτογραφία (κάντε κλικ πάνω της, να μεγαλώσει!), πάνω στην οποία βασίστηκε η αφίσα. Πιθανότατα είναι του Αλέκου Βουτσαρά, του φωτορεπόρτερ που είχε και τραυματιστεί στην εξέγερση το βράδυ της σφαγής. Ε, και τι βρήκα τι έλειπε: το «Κάτω η Χούντα» που διακρίνεται σαφέστατα στην φωτογραφία αλλά καθόλου στην αφίσα! Διαβάζω, μάλιστα, ότι αυτά τα μανάρια κατακρατούν ετσιθελικά, την σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου. Ουστ, ρε!

61 σχόλια:

σίβυλλα είπε...

Έλειπε: το «Κάτω η Χούντα». Λοιπόν, κάτι πρέπει να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέρα και μια "γκάφα (;), ή πάει αλλού το "καράβι";

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/blog-post_8467.html

Turdus Merula είπε...

εεϊ Σκύλε,
..."ξύλο,αλάτι και στον ...ήλιο"

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να καπηλεύεσαι την ιστορία για μια κομματική ομιλία και να μην την αποδίδεις και σωστά.

Πάντως αν μου επιτρέπεται μια επισήμανση όσον αναφορά την αφίσα, το ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ατάκα που είναι η πιο "ήπια" και όχι κάποια πιο άλλη είναι ίσως θέμα προς συζήτηση, αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσαν να τις βάλουν και όλες για πρακτικούς και γραφιστικούς λόγους. Διακρίνω πάνω από 10 συνθήματα στην φωτογραφία σου Σκύλε!

Όσο για το θέμα της σημαίας που κρατάνε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΥΓ. Δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚος ούτε ακροδεξιός!

aris53m είπε...

το σίβυλλα:
το καράβι έχει πάει αλλού προ πολλού
δηλ. στην μετ-ανδρεική εποχή.

IaTriDis είπε...

Ο τίτλος του post σας, ειναι απαράδεκτος και αυτό φανερώνει ότι δεν σας πείραξε η αφίσα αλλά οτι είναι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Βρήκατε αυτή τη λεπτομεριούλα που ούτε καν φαίνεται στην φωτογραφία που αντιπαραβάλατε για να δημιουργήστε θέμα και μάλιστα επίκαιρα. Από ότι φαίνεται ούτε η ρήση του Α.Παπανδρέου σας ικανοποιεί αφού αφήνετε υπόνοιες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το πηγαίνει αλλού.... επειδή απλά και μόνο εικαστικά και γραφιστικά δεν είχε νόημα να μπει αυτό το κουτσικο συνθηματάκι που κανείς έτσι και αλλιώς δεν θα το έβλεπε, εκτός από μερικούς που δεν έχουν αλλη δουλειά να κάνουν...!

patsiouri είπε...

το είδα στο press gr, ετοίμάσου για πολλές επισκέψεις σκυλάκο, ξηρά τροφή έχεις να κεράσεις???????

Ανώνυμος είπε...

Είναι ανεπίτρεπτο να κατακρίνεται για μια λεπτομέρεια ένα κώμα που έδιωξε τις βάσεις του θανάτου, απέδωσε εκ νέου την Ελλάδα στους Έλληνες, προώθησε όλα τα αιτήματα του πολυτεχνείου με πρώτο και κύριο την λαοκρατία.

Η Σούδα, η ολοκληρωτική εξάρτηση απ' τις πολυεθνικές -λέγε με Siemens- και η πλήρης αδιαφάνεια στην άσκηση εξουσίας με τις χρυσοφόρες πολιτικές καριέρες που εξαργύρωσαν με χυδαιότητα τον ξεσηκωμό του 73 είναι κι αυτές λεπτομέρειες. Απαράδεκτο πραγματικά.

Άκου να μπει και το κάτω η Χούντα. Δεν καταλαβαίνετε ότι η πιο πρόσφατη ιστορικά συνειρμική συνέχεια του ανωτέρω είναι ..."του πασοκ"; Τώρα που ξανάρχονται στα πράγματα και κάνουν όρεξη, εσείς συμμαχείτε με τη μαύρη δεξιά; Αφήστε λίγο και την γκρίζα να φάει, τώρα που έρχεται στα κουμάντα. Αφήστε λίγο και τον ήλιο τον αρρωστιάρη να λάμψει πράσινος με όλη του τη γλίτσα που τα λαμόγια του κουβαλάνε.
Γιάννης Κ.

IaTriDis είπε...

@Γιάννης Κ.
Δηλαδή για σένα, τίποτα καλό δεν έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα?

Giannis Dramountanis είπε...

Απο τον τιτλο του Post μπορεί καποιος να καταλαβει την διαθεση σου να να δημιουργήσεις αντιπαράθεση και ενταση χωρίς νοημα.
Αν δεν γουσταρεις το ΠΑΣΟΚ και την νεολαια του μην συμμετέχεις σε αυτή και μην ψηφίσεις ποτε σου ΠΑΣΟΚ, δεν σε υποχρεώνει κανεις να το κανεις.
Αν θες να ασκήσεις κριτική σε μια κομματικη νεολαία και στο κομμα της,αυτο το κανεις με πολιτικα επιχειρήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις.
Απο την αλλη βεβαια μπορεις να συνεχίσεις να βγάζεις τα κομπλεξ του αριστεριστη και να γραφείς λάσπη κάνοντας ανούσιες παρατηρήσεις,και αποτυχημένα λογοπαίγνια,κιτρινης λογικής,με το ονομα του οποιοδληποτε πολιτικού φορέα.
Ελπιζω να εχεις την ελαχιστη δημοκρτατική ευαισθησία και να μην κανεις delete το comment.

Giannis Dramountanis είπε...

Από τον τίτλο του Post μπορεί να καταλάβει κάποιος τις διαθέσεις του συγγραφέα....
Αν θες να ασκήσεις κριτική σε μια κομματική νεολαία και στο πολιτικό της φορέα,το κάνεις με σοβαρά επιχειρήματα και σεβόμενος το όνομα της,όχι κάνοντας άθλια λογοπαίγνια,κίτρινης λογικής.
Το πόσο τιμά ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ ή της νεολαίας του αυτη τη μερα,είναι προφανές και δεν χρειάζεται επανάληψη μαθηματων ιστορίας...
Ιστορία που έγραψαν ιδρυτικά στελέχη του κινήματος του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας του(ασχέτως με την πορεία που ακολούθησε ο καθένας τους μετά,δεν θα το κρινω εγω ο καθένας κανει τις πολιτικες του επιλογες).
Θα ηταν σωστό λοιπον σχολια δίχως πολιτικό νόημα και λογική ανάδειξης πολιτικής ουσιας να σταματήσουν να γίνονται...Εκτος αν καποιοι θέλουν να συνεχίζουν να βγαζουν το κομπλεξ του αριστεριστη..

Ανώνυμος είπε...

Να ταν μόνο αυτό για την αφίσα..
Χθες το βράδυ είχαν μαζευτεί πασόκια στην Κωλέτη στα Εξάρχεια με παλούκια,κράνη κτλ και με την συντροφιά των ΜΑΤ φώναζαν συνθήματα λες και ήταν στο γήπεδο.Όχι ότι είναι κάτι προτωφανές αλλά αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.Δεν θα πω κάτι άλλο,γιατί οι πράξεις μετράνε.Πάντως φίλτατοι πασόκοι(giannis. iatridis κτλ) που γράφετε από πάνω καλύτερα ανοίξτε κάνα βιβλίο πριν κάνετε μεγαλόστομα παπαροσχόλια του τύπου "Το πόσο τιμά ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ ή της νεολαίας του αυτη τη μερα,είναι προφανές και δεν χρειάζεται επανάληψη μαθηματων ιστορίας..." .

@giannis : εσύ φίλε πρέπει να ζεις σε άλλο χωροχρόνο και διάσταση.

IaTriDis είπε...

@elitis:
Γιατί δεν κάνεις εσύ τον κόπο να ανοίξεις κανένα βιβλίο, να μας πείς και μάς...! Γιατί από οτι φαίνεται δεν ξέρεις και πολλά ούτε για τα κράνη ούτε για τα ρόπαλα... Τώρα αν έχουμε και ΜΑΤατζίδες ΠΑΣΟΚους αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή για την χώρα!!!!χαχαχαχα ;-)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καλώς τα παιδιά!
Προς αλάνι: ναι, μπορεί να την παρέλειψε άθελά του ο γραφίστας, το δέχουμαι. Δεν βρέθηκε ένα (1) μουσκάρι να την ελέγξει την αφίσα;
Προς πασόκους: παίδες, μην γκρινιάζετε. Ο πρόεδρός σας αγαπάει τους μπλόγκερς!

Ανώνυμος είπε...

Όπως σωστά λέει ο nomikarios η φωτογραφία έχει υποστεί αυτόματη επεξεργασία στο photoshop ωστε να μην "πιξελιάσει" δηλ. να μη χάσει σε ανάλυση μεγεθυνόμενη. Ομοίως με το σύνθημα "κάτω η χούντα" (το οποίο δε φαίνεται ολόκληρο αλλά μόνο το "η χούντα" είναι εμφανές)έτσι και το 20% στην παιδεία που λεει παραπλεύρως έσβησαν αυτόματα κατά την εφαρμογή του εφέ "cutout" η οποία απλοποιεί τα σχήματα σε ευρύτερες φόρμες.
Κάποιοι διψούν για συνωμοτικές ιστορίες και πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά συνήθως η αλήθεια είναι πολύ απλή.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ανώνυμε, σοβαρά, βλέπεις εσύ έστω και το «Χούντα»; Δεν σκόπευα, εννοείται, να στεναχωρήσω τους φίλους μου τους ΠΑΣΟΚους, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν την κουτάλα να τους πλησιάζει ξανά, αλλά απ' ό,τι βλέπω έχουν τσιμπήσει.
Κι επειδή κάτι ξέρομε από Photoshop, το θέμα δεν είναι τι πέρασε και τι δεν πέρασε από τα φίλτρα του προγράμματος αλλά οι αρπαχτές διαδικασίες παραγωγής υλικού, οι οποίες συμβάλουν στην απονεύρωση της ιστορίας.

IaTriDis είπε...

Το θέμα δεν είναι αν στεναχωρείς κάποιους, αλλά ότι δημιουργείς θέμα εκ του μή όντος

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Φίλτατε, είσαι σίγουρος ότι υπήρξε έλεγχος στην αφίσα; Ή βγήκε έτσι-αέρα; Διότι εάν βγήκε έτσι-αέρα, ευχαριστώ για το ωραίο δείγμα ενέργειας! Άμα δεν μπορείτε να βγάλετε μιαν αφίσα, μπορείτε και να κυβερνήσετε τη χώρα που βουλιάζει;
Άιντε και καλή καριέρα!

IaTriDis είπε...

Μακάρι να μπορούσαν να κυβερνήσουν αυτοί που φτιάχνουν τις αφίσες ή εστω αυτοί που τις ελέγχουν. Όμως άλλοι ασχολούνται με τις αφίσες και άλλοι θα κυβερνήσουν όταν έρθει η ώρα...! Καθείς εφ ω ετάχθει, άρα το επιχείρημα σου είναι άτοπο! Περαστικά και προσοχή μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς!!! :-)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Οκ, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κι όταν έρθετε στην εξουσία και χρειαστείτε κάνα δηλητηριώδες κομματόσκυλο, σφύρα, ε;

Ανώνυμος είπε...

Σημασία σε μια αφίσα για το πολυτεχνείο είναι το επίκαιρο μήνυμα. Έτσι, περισσότερη ισχύ έχει το Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ το οποίο είναι ένα διεθνιστικό αριστερό σύνθημα ενάντια στον εκάστοτε ιμπεριαλισμό, που τονίζει ότι οι τύχες των λαών τους ανήκουν, παρά τα γνωστά χιλιοειπωμένα που δεν εμπνέουν για ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, αλλά εκφράζουν αυτονόητες αλήθειες και κανείς δημοκράτης άνθρωπος δε θα τολμούσε να αφαιρέσει από μια φωτογραφία. Ούτε θα καθόταν να προσπαθήσει να τα ξαναγράψει από πάνω για να μην κατηγορηθεί ότι στρογγυλεύει τις γωνίες της ιστορίας. Οι κομπλεξισμοί ανήκουν σε εκείνους που φοβούνται τους επίκαιρους αγώνες.

IaTriDis είπε...

Πσσστ, σκύλε...
θα σε έχω υπόψιν βρέ, αχρείαστος να σαι! ;-)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Συμφωνώντας με τον συνάδερφο της γειτονιάς, να προσθέσω ότι το πανό με το όντως πάντοτε επίκαιρο «Η γη είναι δική μας» πρέπει να ανήκε στους πολίτες των Μεγάρων, οι οποίοι είχαν έρθει με πορεία στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για τις υποχρεωτικές απαλλοτριώσεις των ελαιώνων τους από την Χούντα. Στην θέση των ελαιώνων τώρα υπάρχουν τα δυιλιστήρια του Λάτση...

Giannis Dramountanis είπε...

Ok καταλάβαμε ολοι...
Καποιοι,λιγοι,είναι κολλημένου με το ανύπαρκτο παρελθόν της δήθεν εξωκοινοβουλευτικής αριστερας και με το νεο star του media system και του fame story Αλεξη Τσιπρα.
ΔΕΝ πειράζει μονο μην έρθετε και εσεις αργοτερα στο ΠΑΣΟΚ και γινεται λαμογια της εξουσιας οπως Μπιστης και αλλοι τελειωμενοι που στα 45 τους ερχονται και γλίφουν.ΔΕΝ με χαλαει που ερχονται,με χαλαει που καταβάθως ειναι κολο εκσυγχρονιστες και βλαπτουν την εικονα του ΠΑΣΟΚ.
Τελος καταλαβαίνω πως δεν σας χαλαει η ΝΔ....ΤΟ ΠΑΣΟΚ σας καιει που ειναι το μεγαλυτερο σοσιαλιστικο κινημα στην ευρωπη με τον πιο αναγνωρισμενο απο ολο τον ΛΑΟ ηγετη τον ΑΝΔΡΕΑ..
Τωρα αν καποιο 1% εχει αλλη γνωμη δεν πειραζει για αυτο θα παραμεινει το 1% της κοινωνιας.!!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Φυσικά και μας χαλάει η ΝΔ, αγαπητέ Γιάννη. Μας χαλάει καθημερινά.
Αλλά έλεος με το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης! Βλέπουμε τι έχνε πάθει τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που εφάρμοσαν!
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται νάρθουμε...

ΠανωςΚ είπε...

Οχι ρε γμτ μου...
Δες τι πάρτυ έχασα. Τόσο καιρό αποτελώ το μοναδικό πασόκο σχολιαστή αυτού του μπλογκ.
Είπα κι εγώ αυτό το διήμερο να μην μπλογκάρω αλλά να αφοσιωθώ στην ανάγνωση του νέου βιβλίου, με θέμα την οικονομική κρίση, του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατά τη διακυβέρνηση του οποίου εισήχθησαν αυτοί ακριβώς οι οικονομικοί όροι που μας βασανίζουν σήμερα, όπως "απασχολήσιμος" και "διά βίου κατάρτιση".
Και τώρα που έλειπα, πλακώσαν οι συντρόφοι οι συμπασόκοι και με κάνανε ρεζίλι ως πασόκο: και με τις αφίσες τους και με τα σχόλιά τους...

Ανώνυμος είπε...

To Πασοκ έκανε ακριβώς το ίδιο καλό στη χώρα με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη και τη μεταπολίτευση Παπαδόπουλου που ευτυχώς ξεμπρόστιασε το Πολυτεχνείο, αποτελώντας κατ' εμέ την κύρια συμβολή του και όχι ότι έριξε τη χούντα. Θα μας κάθονταν στο σβέρκο για δεκαετίες όπως στην Ισπανία, αν δεν ήταν κάτι τότε κωλόπαιδα εξεγερμένοι, ανένταχτοι, αριστεριστές και αριστεροί με συνείδηση, τσόγλανοι όλοι ακόμα και για τις νεολαίες τους που τους αποκήρυξαν μετά βδελυγμίας ποντάροντας στο "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" - λέγε με διαχείριση της κουτάλας - και στο να ωριμάσουν οι συνθήκες - λέγε με ότι δε φτάνει η αλεπού ή μάλλον η αρκούδα.

Το Πασόκ βρήκε έναν λαό με ανοιχτά πόδια και απονεύρωσε μια αριστερά πλειοψηφική στις λαΪκές μάζες έτοιμη να χωρίσει οριστικά κράτος από εκκλησία, να διώξει τις βάσεις, να εθνικοποιήσει πόρους, να αποκεντρώσει ουσιαστικά την εξουσία, να δώσει πραγματικά δικαιώματα στους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τις μειονότητες, να κάνει στοιχειώδη πράγματα δηλαδή που πόρρω απέχουν απ' το προσωπικό μου πολιτικό όραμα, αλλά βρε άδελφε ως αστικό κόμμα θα ήταν ένα κάποιο έργο προς μια σωστή κατεύθυνση αν το προχωρούσε.

Αντ' αυτού είχαμε έναν λαϊκισμό θεωρίας, κάτι χιλιάρικα μοιρασμένα με τη σέσουλα χωρίς καμία λογική που υπερφόρτωσαν το δημόσιο έλλειμμα και στην πράξη μια απ' τα ίδια, αμερικάνικο προτεκτοράτο και πεδίο δόξης λαμπρόν για την μπίζνα των πολυεθνικών. Γι' αυτό και θα ήταν ντροπή και που κατεβαίνει η νεολαία πασόκ στην πορεία, αν δεν υπήρχε το κκε που κερδίζει με διαφορά τα πρωτεία στην ξεδιαντροπιά και την υποκρισία - εκεί που έφτυνε τώρα να γλύφει και να εξαργυρώνει.

Όπως η "μεταπολίτευση" του Παπαδόπουλου πήγε να "εκδημοκρατίσει" τη χούντα, η "γνήσια μεταπολίτευση" του Πασόκ χουντοποίησε και εξευτέλισε τη "δημοκρατία" και τον αριστερό κόσμο που την πίστεψε, έγινε ενός ανδρός αρχή, λαϊκισε στα λόγια παράγοντας ελάχιστα έργα απ' όσα η ιστορική συγκυρία και επέτρεπε και απαιτούσε.

Τα ψίχουλα της σοσιαλδημοκρατίας σταμάτησαν το κύμα που έτρεμαν όσοι σταμάτησαν αρχικά τη ραγδαία άνοδο της ΕΔΑ με το πραξικόπημα ,ενώ στη συνέχεια ξεφοβήθηκαν σταδιακά με τον Ανδρέα διότι παρά τα όσα έλεγε "business as usual". Γι' αυτό και είναι λογικό κάθε αριστερός, αναρχικός, νοήμων άνθρωπος να προτιμά τον Κριτία απ' το Θηραμένη, τον Χουντόδουλο απ' τον Ιερώνυμο, τον Καραμανλή απ' τον Παπανδρέου, τη γνήσια αντίδραση που μπορεί και να αφυπνίσει απ' τη γιαλαντζί με την προβιά που χαυνώνει. Αυτά και δεν επανέρχομαι, συγγνώμη αν κούρασα.
Γιάννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

@ panos.k
Den mas pitheis aderfe gia ta dithen pasokika sou fronimata,diabase to biblio tou kostaki giati ta idia skata eiste...

Ανώνυμος είπε...

Eiste gia ton poutso...
kolozwa,me tin proti eukairia tha ta tseposete kai tha ksexasete tis dithen ideologies sas,aristeroi tou kolou....
Pseutokoultouriarides..

Ανώνυμος είπε...

Πορτογαλία μάλλον θες να πεις, κατά τα άλλα Σωστόςςςςςςςςςς!

Ανώνυμος είπε...

Με τρομάζει αυτός ο κομματικός φανατισμός... Μια απλή λογική απορία ρε παιδιά: άσχετα με το τι ψηφίζετε, αν το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει καλό, αν η ΝΔ έχει κάνει χαζομάρες και αν οι αριστεροί είναι γραφικοί

ΑΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έχει στην κατοχή της μια σημαία, αδιαμφισβήτητα ιστορικής εθνικής σημασίας (και όχι κομματικής), δεν το θεωρείτε έστω και λιγάκι παράλογο?! Θα εκτιμούσα μια απάντηση βασισμένη σε λογική και όχι οπαδικά συνθήματα :-)

IaTriDis είπε...

Tην σημαία του Πολυτεχνείου την κρατά η ΠΑΣΠ από τότε που ήταν πρώτη δύναμη.Σε επανειλημένα αιτήματα η ΠΑΣΠ απαντά ότι θα την παραδώσει στην ΕΦΕΕ όταν συγκροτηθεί σε σώμα.(ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι άλλες παρατάξεις) Η σημαία είναι απαραίτητο να φυλάσεται από φοιτητές
και όχι σε κάποια αποθήκη πεταμένη από τον ..."δεξιό" πρύτανη όπως ο ίδιος ο Στυλιανίδης αποκάλεσε...!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ε, ρε γλέντια! Τόσα σχόλια έχει να δει το μικρό τούτο μπλογκ από τότε που δημοσίευσε ότι η Αλέκα Π. έχει i-phone!

Ανώνυμος είπε...

Eides to PASOK metraei....
ME to pou anafereis se kane maga,gia na katalabeis tin dinami tou,etsi asxolitheite me to pasok na sas kaneis mages...KOLOZWA

ΠανωςΚ είπε...

Ψιτ, εσύ ο ανώνυμος, ο τελευταίος, των November 16, 2008 1:24 PM, να σου πω κάτι: Δεν ξέρω αν είσαι ΠΑΣΟΚ ή όχι, αλλά αν όντως είσαι, σκέψου ότι δεν τον έκανε τον Σκύλο μαγκα η αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η λύσσα που τα κομματόσκυλά του ΠΑΣΟΚ επέδειξαν, γύρω απ' αυτό το ποστ, γεμίζοντάς το σχόλια.
Βουτάμε και τη γλώσσα στο μυαλό πριν πούμε την κοτσάνα μας, ναι;

Ανώνυμος είπε...

Τους πασόκους να τους φχαριστάς,
αυτοί σου δίνουνε τα clicks για να μετράς.

Ανώνυμος είπε...

σκυλούλη δόξες μεγάλες με τους
πασόκους
είναι πάντως ευαίσθητοι
ουστ λαμόγια
παλιοχαρακτήρες!
παραχαράκτες!!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Να πούμε και κάνα ανέκδοτο με τον Αντρέα, να πάνε 100 τα σχόλια;-))

Pan είπε...

Καλημέρα.

Παρασκευή βράδυ είμαι σε μπαρ στην Κωλέττη.

Ακριβώς δίπλα από τα γραφεία της ΠΑΣΠ.

Καμιά 150ριά φοιτητές μαζεμένοι εκεί περιμένουν να περάσει η ώρα για να παν να "φυλάξουν" το Πολυτεχνείο.

Σε κάποια φάση αρχίζουν να φωνάζουν συνθήματα περί κοινωνικής δικαιοσύνης!

Σε ένα τέταρτο τους την έπεσαν οι αναρχικοί.

Κανονικά, με καδρόνια, πέτρες και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα.

Εμείς κλεινόμαστε στο μπαρ, κατεβαίνουν και τα ρολά.

Μαζί μας και κάμποσα αστέρια της ΠΑΣΠ.

Μετά από κανένα σαραντάλεπτο φεύγουν οι αναρχικοί.

Βγαίνουμε έξω, πεδίο μάχης ο πεζόδρομος.

Σιγά σιγά ξεπροβάλουν τα φυντάνια όπως τα σαλιγκάρια από όπου ξέφυγε το καθένα τους.

Σιγά σιγά μαζεύονται.

Προφανώς σε κάποιο σημείο ένιωσαν δυνατοί και πάλι, επειδή ξαναρχίζουν τα συνθήματα.

Σε πέντε λεπτά επανεμφανίζονται οι αναρχικοί.

Ίσα που προλαμβαίνει να κατέβει και πάλι το ρολό.

Το τι ακούγεται απ'έξω, δεν μπορείς ούτε να το φανταστείς.

Κάποιο από τα άλλα αστέρια, τους αναρχικούς - άλλως μπαχαλάκηδες - βρίσκει μια ρωγμή και πετάει πέτρα στην πόρτα του μπαρ.

Ευτυχώς αυτή την φορά είναι σαφέστερα λιγότερος ο κόσμος μέσα και δεν έχουμε κανένα τραυματισμό.

Με τα πολλά, ξεφρακάρουμε το ρολό που τα αστέρια φράκαραν βαρόντας το και βγαίνουμε έξω.

Και - ω του θαύματος - είναι και τα ΜΑΤ απέξω.

Όπως αντιλήφθηκα, αφού τελείωσε το πανηγύρι κατέφθασαν.

Και στα γραφεία επάνω τέσσερις τραυματισμένοι.

Pan είπε...

@ elitis:

Αυτά που γράφετε περί παλουκιών, κρανών και βοήθειας των ΜΑΤ δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κάτι σχετικό διάβασα, Πάνα, στο αθενς.ιντυμήντια αλλά ποτέ δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσεις την υποκειμενικότητα των άρθρων εκεί. Προφανώς δεν αρνούμαι το δικαίωμα των ΠΑΣΠιτών να συγκεντρώνονται, χωρίς φυσικά τη βοήθεια μπράβων και φουσκωτών, όπως είχε γίνει τις προηγούμενες χρονιές. 'Εμαθα, όμως, ότι τα χαράματα έκαναν σάρωση στη Στουρνάρη, για να προλάβουν τους ΚΝίτες. Που συνήθως έκαναν αυτή σάρωση για να προλάβουν όλους τους άλλους!

Pan είπε...

Ξεφτίλα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ξεφτίλα εν γένει, αγαπητέ.

Turdus Merula είπε...

εϊιι Σκύλε,
τελικά είσαι μεγάλος προβοκάτορας...!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α, ΜΖ μην με πέρνεις στον μεζέ!
Με έχουν σαρώσει και εμένα και οι μεν και οι δε. Καλά, για τους ΔΑΠίτες, ούτε λόγος!

demetrat είπε...

γιά ποιάς εποχής σαρώματα μιλάτε;
(πάντως το ούστ το προσυπογράφω και γώ)
δ

ΠανωςΚ είπε...

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο Ραγκούσης θέλει να επιστρέψει τη σημαία, και τα πασπιτάκια του λένε πριτς! Και μέσα στο χαλασμό, μιλάει και το Κουκουέ, που στην τελική δεν ήταν καν εκεί -για να μην ξεχνιόμαστε, έτσι;
Δείτε πρώτα εδώ (ξέρω να φτιάχνω λινκ, αλλά βαριέμαι τώρα...)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=957751
και μετά εδώ
http://www.skai.gr/master_story.php?id=100697

demetrat είπε...

ε , και συ , μη τους παίρνεις όλους παραμάζωμα,
μερικοί ήταν εκεί γιατί τους ξέφυγαν.
Ή μάλλον γιατί δεν πίστευαν πως το ΚΚΕ δεν θα ήταν εκεί.
και γιατί ρε στο κάτω κάτω να μη τη ζητήσει;.τόσο ξύλο έρριξε στις επετείους γιά να καταφέρει να την κρατάει.
δ

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και τη δικαιούται το ΠΑΣΟΚ τη σημαία. Την κέρδισε δικαιωματικά βάζοντας τα ΜΑΤ στο πολυτεχνείο το '95.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Το μάθατε κι εκεί, στην Ισλανδία; Πωπωπω... βούκινο γίναμε!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

πω, πω, πω....βρε τι έγινε εδω;;;;;;;;;
τουλάχιστον δε μαζεύουμε πτώματα!!!!
Σκυλούκο όλα καλά?
ώχου πια και αυτοί οι ΠαΣοΚοι...τι τους έπιασε φέτος και έχουν λυσσάξει;; Και στη δουλειά με ζάλισαν

bunnysuicides είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!! πώς το 'χασα αυτό???
η νύχτα των ζωντανών νεκρών!
σκύλε, το πράσινο σου πάει πολύ!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κούνελε, μπαλονάκι, με δουλεύετε;

κόκκινο μπαλόνι είπε...

*πατ-πατ στο κεφαλάκι*
εγώ καλέ μου δε σε δουλεύω, στεναχωρέθηκα που δεν το είδα νωρίτερα για να ξεσπάσω κι εγω στους πρασινοφρουρούς, αλλά καλύτερα στην Κέρκυρα που ήμουν...
είδες επισκεψιμότητα τρελή το βλογ σου;;;
παλιοπροβοκάτορα, επίτηδες το έκανες για να έρθουν όλοι αυτοί και να τους δαγκώσεις μόνος σου...ούτε μεζέ δεν πρόλαβα ρε γαμώτο!
υ.γ. γενικά είμαι φιλικό και πρόσχαρο μπαλόνι αλλά αυτές τις μέρες τα έχω πάρει χοντρά με τους ΠαΣοΚους και πολύ θα ήθελα να αρχίσω τις δαγκωνιές

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μπαλονάκι, ελεύθερα! Έχει μπόλικους! Και παχουλούς!

demetrat είπε...

άσχετο, αλλά σήμερα ο μαλάκας, μετά από 35 χρόνια έχω την υποψία πως συμμετείχα στην πρώτη αντιχουντική διαδήλωση.
Μαζί με πέντε ψύλλους απ το σύλλογο πρεβεζάνων.
Ιπποκράτους και πανεπιστημίου.
Το 72, άνοιξη, απογεματάκι, μπορεί να το τσεκάρει κανείς;(Εννοώ άν ήταν η πρώτη)
Γιατί αυτό το ανέκδοτο με την πόντια πουτανα με ταλανίζει απ το πρωί.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

«Άνοιξη απογευματάκι»; Να ψάξω...

demetrat είπε...

Ναί ναι , μαρτης, απρίλης, το 72 .
Νομιζω πως μας ειχαν παραχωρησει την αιθουσα της πανηπειρωτικης στην Ιπποκρατους, και στο ιδιο κτιριο ηταν και η φοιτητικη λεσχη.άν σε διευκολύνουν αυτά.
Ψαξε ψάξε
δ

bunnysuicides είπε...

εεεε..... δεν καταλαβαίνω..
"γαμώτο" επειδή έχασα το νταβαντούρι, κ "το πράσινο σου πάει" πάλι για το νταβαντούρι.
κ "η νύχτα με τα ζόμπι" για τους πασόκους που ξεμυτήσανε.
τι δαγκώνεις ρε σκύλε?

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Για καλό, βρε κούνελε! Πλάκα έκαμνα, αν με δουλεύετε...

bunnysuicides είπε...

να, να! πάλι μου επιτίθεσαι! αν έχεις κάποιο πρόβλημα πάμε έξω!


σόρρυ δεν κατάλαβα, παρεξήγησις..!

kostasK είπε...

Αυτό που ΜΕ αρέσει πάντως και με κάνει περήφανο ως Έλληνα, είναι ότι επιτέλους έχουμε ξεφύγει από τα μίση του εμφυλίου και ότι δεν έχει μείνει κανένα φάντασμα του τότε στο σήμερα......

Πως το έλεγε ο Σεφέρης να δεις? (και άσε τον Χριστιανόπουλο να ξύνεται)

"όπου κι αν πάω η ελλάδα με πληγώνει"

Και ήλπιζε ότι κάποτε θα τελειώσει...

Μπράβο μας!!