Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Πέρασα χτες από τη γωνία, που σκοτώθηκε το παληκαράκι. Φρίκη.




Από (νοσηρή) περιέργεια άνοιξα το Google Earth και αναπαρέστησα τη διαδρομή του δολοφόνου και του συνεταίρου του. Περί τα 140 μέτρα την βγάζει ο μετρητής του προγράμματος. Τι διάβολο, σ' αυτά τα 190-200 βήματα, που έκανε ο φονιάς από εκεί που άφησε το πολύτιμο αμάξι του μέχρι να γυρίσει πίσω στον τόπο του φονικού, τι σκεφτότανε; Κι εκείνο το μαλακισμένο ο συνεταίρος του, τι του έλεγε; Πώς προχωρούσαν όλα αυτά τα πέντε λεπτά; Λινκ.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και είμαι άνθρωπος συγκρατημένος, ίσως πρώτη φορά να μίσησα τόσο πολύ αυτόν τον δολοφόνο. Ειδικά όταν διάβασα και την απολογία του όπου δεν ζητάει ούτε μια συγνώμη και κατηγορεί από πάνω το παιδί. Εξαιτίας του μια ολόκληρη χώρα αναστατώθηκε και φανερά δεν νιώθει ούτε καν άσχημα. Επειδή είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν "τιμωρηθεί παραδειγματικά" σε 1 χρόνο θα κυκλοφορεί ελεύθερος και ξανά οπλισμένος, το μόνο που του εύχομαι είναι να περάσει όσο πιο άσχημα γίνεται στην ζωή του, όσο πιο μίζερα...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Η απολογία του είχε συνταχθεί για χειρός Κούγια. Ξέρεις, τώρα, του γνωστού μοντελοπνίχτη!

το θείο τραγί είπε...

Μπράβο, ρε σκύλε! Αυτή σου η καταγραφή για τα 200 βήματα είναι πολύ ερωτηματική. Χαίρομαι πάντα το δυνατό μυαλό σου. Σε χαίρομαι. 'Ολα σου τα φωτορεπορτάζ τόσο καιρό τώρα -που σιωπηλά σε παρακολουθώ- είναι τόσο σημαντικά. Νά 'σαι καλά. Εκεί. Από τη γραμμή του πυρός.

demetrat είπε...

τί έλεγαν;
τι πήραν να λες.
τα αφιονισμένα.
δ

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μπα, ποιά γραμμή του πυρός, τραγί μ'; Ένας μεσήλικας μικροαστός είμαι που απλά ξέρει πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Δήμητρατ, μάλλον ανδρική αυξητική ορμόνη παίρναν, ξές απ' αυτήν που φτιάχνει τ' αρχίδγια. Γι' αυτό γίναν και τέτοια μεγάλα αρχίδγια, όπως λες κι εσύ.

demetrat είπε...

όντως είναι ειδική.
Μεγαλώνει τα αρχίδια και μικραίνει τα τσουτσούνια.
δ

Daria είπε...

Τι έλεγαν; Φαντάζομαι κάτι τέτοιο:
¨Πάμε να τα γαμήσουμε τα μαλακισμένα τσογλάνια, να δουν πως δεν πρέπει να παίζουν με τους άντρες"

epeepho

head charge είπε...

Σκύλε, πέρνα και το βραδυ να δεις τα αναμμένα κεράκια. Όσοι πλησιάζουν, χαμηλώνουν τη φωνή. Κατάνυξη.

το θείο τραγί είπε...

Πέρασα απόψε κι εγώ να αφήσω ένα λουλουδάκι στην μνήμη του. Η οδός έχει ατύπως μετονομαστεί σε "Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου", όμως εγώ άλλο θέλω να σε ρωτήσω, μιάς και το διερευνάς το θέμα.

Θα έχεις δεί το γνωστό βίντεο με τους δυό μπάτσους να κάνουν ήσυχα - ήσυχα μεταβολή και να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος. Κάνουν μεταβολή σε δρόμο κίνησης και όχι πεζόδρομο.

[Μάλιστα τα κορίτσια που τράβηξαν το βίντεο κατέθεσαν ήδη στον ανακριτή της υπόθεσης.]

Δεν έχω καταλάβει ποιός ακριβώς είναι ο μακρύς δρόμος πάνω στον οποίο φεύγουν δεδομένου, ότι από αριστερά φαίνονται αμάξια να στρίβουν και να τους ακολουθούν, αμάξια που περίμεναν σε εκείνο το σημείο. Οι δύο αυτοί οδοί δεν είναι καθόλου πεζόδρομοι όπως η Τζαβέλα. Δεν βγάζω άκρη από το βίντεο. 'Εχεις καμμιά καλή ιδέα;

Φιλικά
ο ίδιος.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ναι, τόχω δει. Ο δρόμος (πρέπει να) είναι η Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό κρίνω από τον πορτοκαλί φωτισμό. Έμενα 11 χρόνια εκεί.
Εξάλλου εκεί παρκάρισαν το περιπολικό τους για να γυρίσουν (που να μην έσωναν) για τσαμπουκά. Και εκεί επέστρεψαν μετά το φονικό.

το θείο τραγί είπε...

Λες: η Χαριλάου Τρικούπη.

Κι όμως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει ορατή επαφή με το σημείο ακριβώς της δολοφονίας. (Διότι τί κοιτούσαν αυτοί αν όχι το σημείο της δολοφονίας;) Αυτό διαπίστωσα εγώ. Και ο δρόμος της κίνησης αριστερά ποιός να είναι;

Σκέφτομαι πως, λογικά, πρόκειται για την Ναυαρίνου-προέκταση της Τζαβέλα από όπου πρέπει να κατέβηκαν ερχόμενοι από Χαρ. Τρικούπη. Οπότε ο δρόμος που αναζητώ αριστερά, ο δρόμος της κίνησης, είναι η Ζωοδόχου Πηγής που όντως έχει καθοδική κίνηση. 'Ομως αυτή η γωνία έχει ανοιχτό πάρκινγκ. (Εμφανίζεται πάρκινγκ στο βίντεο;)

Και να διαπιστωθεί (για να βγεί αληθινός ο συλλογισμός μου) αν η Ναυαρίνου ανεβαίνει προς Ιπποκράτους και δεύτερον, ποιό είναι το ψηλό σημείο λήψης του βίντεο -που αρχικά υπέθεσα πως βρίσκεται πέρα, στα βάθη του λόφου Στρέφη.

'Η μήπως οι μπάτσοι κατέβηκαν από Μεσολογγίου, οπότε ανατρέπεται όλος μου ο συλλογισμός;

Τί λες;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σίγουρα είναι η Χ. Τρικούπη αλλά η κάμερα κοιτάει προς τα πάνω, δλδ προς την Καλλιδρομίου. Και όχι αντίθετα, δλδ από το Στρέφη.
Εκεί που βγαίνει ένα αμάξι πίσω από τους μπάτσους, ίσως να μην βγαίνει από κάθετο δρόμο αλλά από το μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ της Χ. Τρικούπη (που από την άλλη πλευρά έχει είσοδο από Ζωοδόχου Πηγής).

το θείο τραγί είπε...

Είδα το σχόλιό σου αλλά δεν ήθελα να σού απαντήσω πριν εξετάσω όσο μπορούσα καλύτερα τα δεδομένα.

Είδα και ξαναείδα το βίντεο (το βρίσκει κανείς εύκολα με google αναζήτηση). Σού έγραψα πως από την γωνία Χαρ. Τρικούπη δεν υπάρχει οπτική επαφή με το σημείο πράγμα που επιβεβαίωσα ξανά σήμερα το μεσημέρι.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το πάρκινγκ. Είμαι πια πεπεισμένος πως η γωνία που εμφαίνεται στο βίντεο είναι η Ζωοδ. Πηγής με Τζαβέλα. Πρόκειται για το σημείο που η Ναυαρίνου μετονομάζεται σε Τζαβέλα. Η Τζαβέλα είναι πεζόδρομος, η Ναυαρίνου όχι.

Στο βίντεο ακούγονται δύο πυροβολισμοί, προφανώς διότι ο πρώτος (ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο θανάσιμος) έτρεψε τα παιδιά να βιντεοσκοπήσουν ό,τι έβλεπαν.

Προς επίρρωσιν παραθέτω την μαρτυρία του παιδιού που στάθηκε δίπλα στον αδικοχαμένο Αλέξη και κινδύνευσε στον ίδιο βαθμό, όπως παρατίθεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία (διάβασε το μακρυνάρι εδωδά) και το οποίο λέει πως οι μπάτσοι ήρθαν μέχρι την γωνία Ζωοδ. Πηγής και Ναυαρίνου (η οποία όπως είπαμε αποτελεί και είσοδο του πεζοδρόμου Τζαβέλα).

Τα αυτοκίνητα που στρίβουν αριστερά όντως κατέρχονται από την Ζωοδ. Πηγής, ενώ πίσω στην κίτρινα φωτισμένη Ναυαρίνου (η οποία είναι όντως ανοδική προς Ιπποκράτους) εμφαίνεται και η ανοδική πορεία της Χαρ. Τρικούπη με την δική της κίνηση.

Η λήψη του βίντεου έγινε από την πλευρά του πεζόδρομου και βλέπει στην Ναυαρίνου. Στην γωνία της Μεσολογγίου άλλωστε υπάρχει ψηλή πολυκατοικία κατάλληλη για την λήψη.

Σε καληνυχτώ με την ενδιαφέρουσα άποψη που εκφράζει ο Κων. Τσουκαλάς, πάλι στην σημερινή Ελευθεροτυπία. Βλέπε εδωδά.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Να σε πώ την αλήθεια, έχω χάσει λίγο την μπάλα. Κι επειδή είμαι παλιός κάτοικος Εξαρχείων νομίζω ότι αναγνωρίζω ακόμα κι αυτό που δεν αναγνωρίζω...