Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Μετά από δύο εβδομάδες...

Πέρασα χτες ξανά από το σημείο της δολοφονίας. Έχει γίνει σαν προσκυνητάρι αλλά δεν μπορώ να εμποδίσω κανέναν να θρηνήσει όπως θέλει τον αδικοχαμένο πιτσιρικά. Εντύπωση μου έκαναν τα ποδοσφαιρικά κασκόλ, το ένα δίπλα στο άλλο. Αν μόνο δεν σφάζονταν μεταξύ τους όλο τον υπόλοιπο χρόνο προς όφελος των ΠΑΕ... Απόψε στις 21.00 έχει συγκέντρωση εκεί. Μάλλον θα (ξανα)γίνει της πουτάνας...

Πέρασα κι από τον κόμβο Αλεξάνδρας και Πατησίων. Κάποιοι είχαν ρίξει απορρυπαντικό στο συντριβάνι. Άρχισε άραγε η κάθαρση;

Ωραίο ήτανε. Μέσα στον αφρό των ημερών...

'Ακουσα και πανκιές από τα μεγάφωνα της ΓΣΕΕ και απόρησα. «Πού ΄ναι ο Νταλάρας, διάολε;» αναρωτήθηκα. «Πού 'ναι η τσιμινιέρα που πάγωσε;» Μετά θυμήθηκα ότι η ΓΣΕΕ τελεί υπό κατάληψη. Την κατέλαβαν εργαζόμενοι! Πού πάμε, Θεέ μου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"H AYDOργάνωση των εργατών
θα γίνει ο τάφος των αφεντικών"

λέει ρε σκύλε ( χαθήκαμαν) για δεν βλέπω καλά?!

[ σήμερα μου πεσε ο καφές από το χέρι με το "κουφό" που άκουσα!
Ρωτώ έναν μάγειρα που στειλα πριν κανα δύο βδομάδες σε ένα φίλο για δουλειά, ρε Γιώργο , γιατί έφυγες απ του Θανάση το μαγαζί?
Γυρίζει και μου απαντά:
τι λέ ρε που θα καθόμουν με 50 ευρώ μεροκάματο την ώρα που το μαγαζί έκανε 3000 ευρώ τζίρο!!
Και μένω μπισκότο.
Όχι ο καφές δεν μου έφυγε απ τα χέρια με αυτό !
Μου φυγε όταν μου ζήτησε εάν έχω καναν άλλον που ψάχνει για μάγειρα , να τον στείλω… ]

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό κι επόμενο ο πουθενάς να ψηφίζει τον κανένα. Κατά τα άλλα η απαξίωση των κομμάτων και των συνδικαλιστών δεν είναι επαρκής συνθήκη για την αυτοοργάνωση. Όσο ο πουθενάς ιδιωτεύει, τόσο η εξέγερση θα είναι ουτοπία κι ένας άλλος κόσμος θα είναι μόνο φαντασιακός και μάλιστα κυρίως στα μυαλά ανθρώπων που θέλοντας και μη ελλείψει άλλων συχνά καταντούν κατ' επάγγελμα επαναστάτες.
Γιάννης Κ.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καπετάνιο, ναι, χαθήκαμαν. Μα πώς να μην χαθούμεν μ' αυτά που γίνονται;

Γιάννη Κ.: χώσεεεεεε!