Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Σαράγεβο; Γκρόζνι; Βαγδάτη; Όχι, Αθήνα 2007!

Παράθυρα γαζωμένα από τις σφαίρες. Εδώ, επάνω και κάτω, οι σφαίρες έπεφταν με μικρή γωνία ως προς τον τοίχο και εξοστρακίζονταν. Φαίνεται σαν να ρίχνονταν από εκεί που είναι σήμερα η αμερικάνικη πρεσβεία.


Εδώ, 62 χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά, φαίνεται ότι οι βολές ήταν σχετικά ευθείες και όχι όλες από ντουφέκι. Στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία φαίνονται μερικές μεγάλες τρύπες.



Αυτές οι εικόνες, πάνω και κάτω, είναι από τη δεύτερη σειρά των σπιτιών σε σχέση με την Αλεξάνδρας. Η απόσταση των σημαδιών από τα παράθυρα μαρτυρεί ότι οι βολές γίνονταν από μεγάλη απόσταση. Κάπου από το Λυκαβηττό, πιθανώς.

Τα Προσφυγικά γλύτωσαν από το Χρόνο και τον Πόλεμο για να πέσουν θύματα του Τσιμέντου και των Λαμόγιων; Ή θα την γλιτώσουν χάρη στην ευαισθησία ορισμένων παιδιών;

Για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας πληροφορίες εδώ κι εδώ.

4 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Την επόμενη φορά που θα κατέβω στην Αθήνα, να θυμηθώ: Πέρα από μπαρ, ποτάδικα και τρέντι εκθέσεις τέχνης, έχει και άλλα πράγματα, πιο πραγματικά να δω.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μωρέ, έλα συ και θα σου κάνω τουρ περιποιημένο! Όταν είχα τους γονείς μου στον «Άγιο Σάββα» είδα από το μπαλκόνι του τις ταράτσες των προσφυγικών. Εκεί να δεις, τρούπες από όλμους...
Έλα και δίπλα είναι η ΓΑΔΑ κι από την άλλη η ταβέρνα του Τσέχου. Μιαμ!

Kapetanios είπε...

Χμμμ !
Και στην ΓΑΔΑ απο του Τσέχου "ψωνίζουνε"?? :)))
Καλημέρα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Στη ΓΑΔΑ τρώνε από την Pizza Hut δίπλα! Του Τσέχου το φαί είναι μερακλήδικο: θέλει στρώσιμο στο τραπέζι, κόκκινο κρασί και καλή παρέα.