Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007

Το τελευταίο μπακάλικο


Στην Άνω Μερά Φολεγάνδρου, η κυρία Μαρία έχει το εικονιζόμενο μπακαλικάκι, στο οποίο σερβίρει και νοστιμότατα μεζεδάκια. Περαιτέρω σχολιασμός δεν χρειάζεται. Το παρόν ποστ δεν είναι διαφημιστικό!

5 σχόλια:

dodo είπε...

Ωραίο το γαλάζιο.

dimitris-r είπε...

Λοιπόν, μπαίνουμε στην Απάνω Μεριά -σ' αυτό το ασύνορο χωριό "χτισμένο" (πλασμένο είν' η λέξη η σωστή) πάνω στο φρύδι μιας απίστευτης φύσης, από κει, καθοδήγησέ μας... είναι το πρώτο μπακάλικο στο δεξί μας χέρι, στους δυο ανεμόμυλους ή πιο πέρα προς τη γειτονιά με τα ματσάτα...; Για πες!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Το πρώτο μπακάλικο στο δεξί μας χέρι ( βρε μπας και έχουμε γνωριστεί;), είναι κολλητά στο δρόμο και έχει μια ταμπέλα στο υποστεγάκι του με το όνομα «Παπαδόπουλος». Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Οι εστιάτορες με τα ματσάτα έχουν αρχίσει να το κάνουν τουριστίκ. Αν και πάντα αξίζει να πας εκεί, τουλάχιστον για φιλέτο ξιφία στα κάρβουνα, που τον έχουνε πιάσει οι ίδιοι με τα καϊκια τους.

dimitris-r είπε...

H θεία η Μαρία η "Φολεγανδρίτισσα".
Από την Άνω Μερά της Μυκόνου στην Απάνω Μεριά της Φολεγάνδρου. Από ανεμόμυλους σε ανεμόμυλους. Από τόπο άγονο σε τόπο ακόμα πιο άγονο.
Καρδιά περιβόλι κι ομορφιά ανείπωτη!!! να τέτοια σαν και το μπακαλικάκι της στη φωτογραφία.
Ξέρω κάποια που πολύ θα συγκινηθεί, σπεύδω να ενημερώσω.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Και πές της, Δημήτρη, ότι μπορεί συνταγές να μην έχουμε (έχει ο Γιωργάκης ο σεφ, που είναι φιλαράκι μου) αλλά φολεγανδροφωτογραφίες έχομε πολλές!