Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Τα παγκάκια του Εδιμβούργου



Το Εδιμβούργο, που λέτε, έχει πάρκα, πολλά πάρκα. Στα οποία πάρκα υπάρχουν παγκάκια, πολλά παγκάκια. Όχι τίποτις ντιζαϊνιές που σου βγαίνει η μέση αλλά γερά, άνετα παγκάκια από καλό ξύλο, στα οποία κάθεσαι ή ξαπλάρεις, όπως και όσο γουστάρεις. Και τα οποία έχουν χορηγό. Από το να ξοδεύεις λεφτά σε κόλυβα και παπάδες για να τιμήσεις τη μνήμη των προσφιλών τεθνεώτων, πληρώνεις ένα ποσό στο δήμο και βάζει στο τάδε παγκάκι μια μπρούτζινη ταμπελίτσα «Εις μνήμην του Τάδε» για να αράζει ο καθένας και να σχωρνάει τα πεθαμένα σου. Τα λέω αυτά διότι το παγκάκι έχει αρχίσει να γίνεται είδος υπό εξαφάνιση στην Αθήνα. Για να κάτσεις σε δημόσιο χώρο, πρέπει να τα ακουμπήσεις στις καφετέριες.

7 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ενας φίλος που είχε πάει Μονπελιέ μου είχε πει ότι εκεί είχαν σκεφτεί κάτι σαδιστικό: υπήρχαν παγκάκια, μόνο που για να μην ξαπλώνουν οι άστεγοι είχαν βάλει καταμεσής μια σουβλερή προεξοχή.
Στη Θεσσαλονίκη ο Βασιπάπ, εισακούοντας τη λαϊκή αγανάκτηση για τους κακούς μετανάστες που ενοχλούσαν τους φιλήσυχους πολίτες επειδή παίζαν πρέφα στα παγκάκια της παλιάς Πλατείας Δικαστηρίων, την αναμόρφωσε και εξαφάνισε τα παγκάκια. Βεβαια οι μετανάστες είναι πολυμήχανοι και έχουν βρει τον τρόπο τους. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η δημαρχάρα στις... προκλήσεις τους!
Μα πρέφα στο καταμεσήμερο; Αισχος!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που στέκεται ο φωτογράφος, λίγο πιο πίσω και δεξιά, αν μαντεύω σωστά την τοποθεσία, είναι, ένα παγκάκι σαν όλα τ' άλλα, στη μνήμη των Σκώτων εθελοντών των Διεθνών Ταξιαρχιών...

Και παραπέρα, προς την ίδια κατεύθυνση, πάνω στην Prince's st, εκείνο που είναι αφιερωμένο στην αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Βoots. Μάλλον το βρήκαν φτηνότερο από διαφημιστική ταμπέλα!

Unknown είπε...

Baσικά ένα παγκάκι γύρευα να κάτσω να ξεκουραστώ, όλη μέρα ξεποδαριάστηκα....
Ωραία η καινουργια σας φάτσα σκύλε μ'* και βολικότερη δι ημάς τους στραβούλιακοι.

*αν και την κιτρινούλα την καραγουστάραμε κι αυτήνανε, αλλά για λόγους ιδεολογικούς.

κασέρι

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ ΠανωΚάτω: και στα γαμοπλοία των Κυκλάδων έχ'νε κάνει κάτι τέτοιο αλλά ο κόσμος τουφάρει στο κατάστρωμα.

@ Αριστεροκάτι: τα γνωρίσαμε καλά τα παγκάκια του Εδιμβούργου, ε;

@ sma: ε, θα την ξαναλλάξομε κάποια στιγμή.

παράλληλος είπε...

Να σπονσονάρουν και τις δημόσιες τουαλέτες. Αλλά άσε, δεν έχουν τη Βουλή μας...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

@ Παράλληλος: ε, όχι και τις τουαλέτες! Να πηγαίνεις να ανακουφιστείς και να σε διακόπτει σύντομο διαφημιστικό μύνημα!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, στο Εδιμβούργο έχει και συνεχώς καλό καιρό οπότε αράζει ο κόσμος στα παγκάκια. Ενώ στη χώρα μας [και ειδικά στην Αθήνα που μένω] όλη μέρα βρέχει, πού να κάτσεις στο παγκάκι, θα βραχεί ο κ____ς σου.
(Πλάκα κάνω)