Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Απορία ή δίλημμα;


Πριν μερικούς μήνες τα ΜΜΕ μας εσκότισαν το σκώτι επειδή λέει κάτι πιτσιρικάδες βεβήλωσαν τον Άγνωστο Στρατιώτη, βάζοντας φωτιά στο περίπτερο του βοηθού των τσολιάδων.
Χτες παρατήρησα ότι τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος, τα οποία αποτελούν μέρος του αστικού τοπίου («θα σε πάω στα περιστεράκια!» μου έλεγε η μάνα μου πριν καμιά 35αριά-40αριά χρόνια) έχουν καταχέσει το μνημείο. Αποτελεί άραγε βεβήλωση ή απλά μια αντιπολεμική ενέργεια, καθώς τα περιστέρια (όντα σύμβολα της ειρήνης) θεώρησαν σκόπιμο αντί να ενεργήσουν απλώς να ενεργηθούν επ' αυτού; Αναρωτιέμαι εγώ τώρα...

7 σχόλια:

Roadartist είπε...

εξυπνο θεμα..........μου αρεσε η φωτο :)

Throgos είπε...

Κοίτα, τα περιστέρια έχουν εικαστική άποψη. Οι κουτσουλιές είναι σαν αίμα που στάζει. Ο άγνωστος στρατιώτης επιτέλους εναρμονίζεται με το περιβάλλον του.

ΠανωςΚ είπε...

Ιδού η απόδειξη γιατί χρειάζονται κάμερες παρακολούθησης. Η φωτογραφική κάμερα συνέλαβε τα βέβηλα περιστέρια... Σκέψου τι θα πιάνουν οι άλλες, οι κανονικές.

Αγνώριστο πάντως τον κάνανε τον Αγνωστο Στρατιώτη!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κι εκεί που ΄χεζαν τα περιστέρια, ήρθε κι ο Πάγκαλος να καθαγιάσει και πάλι το μνημείο, μετά τη βεβήλωσή του από τους αναρχικούς!

ΠανωςΚ είπε...

φαντάζεσαι να μιμούταν τα περιστέρια ο πάγκαλος;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Παναγιά μ'! Όχι, ρε συ! Θα ήταν οικολογική καταστροφή.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

300.000 ευρώ ενέκρινε η βουλή για κονδύλια καθαρισμού προς τους βολευτές. Τι διάλο, ένα πιεστικό των 1.000 ευρώ δεν μπορούσαν να πάρουν;