Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Αριστερό φλας, δεξιά στροφή

Όταν η Γ.Γ. του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. εν μέσω εργατικών αγώνων, οι οποίοι μάλιστα έχουν σοημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, δηλώνει το ακόλουθο:

«ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ, tηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156 e-mail: mailbox@gt.kke.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΔΕΗ και δεν μας ενοχλούν οι διακοπές ρεύματος γιατί γίνονται για το Ασφαλιστικό.
Αλλά το σύνθημα της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ξέρετε ποιο είναι; "Δεν θέλουμε το ΙΚΑ σας."
Είδα εγώ τα πανό χθες πηγαίνοντας στα ΤΕΙ: "Σας χαρίζουμε το ΙΚΑ σας". Με συγχωρείτε, είναι αυτός αγώνας, για να γίνει ενιαίος αγώνας με τους εργατοϋπαλλήλους; Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε στο ΙΚΑ; Έτσι θα πάμε; Το δικό μας ταμείο;
Εμείς δεν θέλουμε να χάσουν κατακτήσεις οι ΔΕΗτζήδες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν κάποιες κατακτήσεις, κάποιες κατηγορίες.
Και για αυτό είμαστε κατά της ενοποίησης που πάει προς τα κάτω. Αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, δεν θα χωριστούμε τώρα σε ευγενή και μη ευγενή ταμεία.
Τώρα ή δίνουμε όλοι την μάχη σαν μια γροθιά, ή αν αρχίσει κλάδος -κλάδος, είναι διάσπαση. Δεν είναι διάσπαση το να συσπειρώνονται τα ταξικά σωματεία, απέναντι σε τέτοιες ηγεσίες.
Σήμερα το πρωί, τους άκουγα: "Εμείς δεν γινόμαστε ΙΚΑ".
Αντί να βγουν και να πούνε καλούμε και τους εργατοϋπαλλήλους του ΙΚΑ, να διεκδικήσουμε, «όχι στην ενοποίηση των ταμείων», έτσι όπως τα κάνουν, αλλά ίσα δικαιώματα παντού.
Όχι άλλες υπηρεσίες ή άλλα να ισχύουν για την μητρότητα σε ένα κλάδο και άλλα στον άλλο. Η μητρότητα είναι ίδια. Αυτό το κίνημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει
».

...Τότε πια υποστηρίζει τη ΝΔ. Και, φυσικά, κερνάει μεζεδάκια στο τραπέζι με τα τσίπ'ρα.

13 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Εμ, οι εργαζόμενοι στη φωτό φοράν πορτοκαλί καπελάκια, όχι κόκκινα, όπως θα ήθελε η Αλέκα.

(για να μη θυμηθούμε πρωινιάτικα "τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κ. Κόκκαλη, που έχουν βρει ασφαλές εργασιακό λιμάνι").

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μα δεν φτάνει που η ΓΕΝΟΠ δεν προσχωρά στο ΠΑΜΕ, είναι και το ότι οι ΔΕΗτζήδες έχουν, συνήθως, μέσο είτε ΠΑΣΟΚο είτε ΝεοΔημοκράτη. Οπότε, σου λέει, «αφού δεν μας ψηφίζουν ας τους τα χώσουμε...»

ΠανωςΚ είπε...

Δεν ψηφίζουν ΠΑΜΕ;
Και δεν μπορούμε να τους πάμε στη Σιβηρία...

ΠανωςΚ είπε...

Α, ξέχασα, για να μην είμαι και τελείως άδικος: εχει δίκιο πάντως σε κάτι: ότι το... εργατικό κίνημα υποφέρει από συντεχνιασμό.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εχμμμ.... εργατικό είναι το κίνημα, λογικό είναι να υποφέρει από συντεχνιασμό. Από τι θα υποφέρει, από αιμορροΐδες;
Αλλά εμένα με εξέπληξε το timing της δήλωσης, καθώς οι ΔΕΗτζήδες έδιναν μάχη να μην κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.
Εξάλλου, αν δεν απατώμαι, από συντεχνιασμό υποφέρουν και άλλα συνδικάτα, πχ, των Οικοδόμων, αλλά δεν την είδα να κριτικάρει τα αιτήματά τους.

ΠανωςΚ είπε...

Σωστό. Το σωστό να λέγεται.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

πάντως για εμάς τους υγειονομικούς οι συνταξιοδοτικές και μισθολογικές συνθήκες των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ φαντάζουν προκλητικές. Αυτό ακριβώς εκμεταλεύεται η κυβέρνηση. Και αυτό ακριβώς επισήμανε η Αλέκα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Πραγματικά, μπορεί να σας φαντάζουν προκλητικές. Φαντάζομαι και ότι σ' αυτούς θα φαντάζουν προκλητικές οι πολύ μικρότερες κρατήσεις στο μισθό σας. Κι επειδή το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση, πρέπει να το επισημάνει και η Αλέκα; Ο Ρουσσόπουλος είναι;

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα χθες σε ένα φόρουμ αντιδράσεις πολιτών σχετικά με τις διακοπές ρεύματος και ένας έγραφε ότι θα περιμένει στο μπαλκόνι του με το κεσεδάκι στο χέρι να γιαουρτώσει τους απεργούς ΔΕΗτζήδες άμα κάνουν καμιά πορεία...
Πήγα να γράψω περί σύμπνοιας και περί σημαντικότητας του ασφαλιστικού και πώς μας αφορά όλους κλπ, αλλά πάτησα delete τελικά. Μου φάνηκε μάταιο.
Δεν πάει καλά το πράμα.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Το «διαίρει και βασίλευε», παπί μου, είναι παλιά τακτική αντιμετώπισης των απεργιών. Οι καθηγητές βρίζουν τους αγρότες κι όλοι μαζί τους ΔΕΗτζήδες. Εν προκειμένω, για τις διακοπές δεν ευθύνονται μόνο οι απεργοί αλλά πολύ περ'σότερο η διοίκηση της ΔΕΗ, που επίτηδες τις διογκώνει, για να γυρίσει τον κόσμο εναντίον των απεργών. Ακριβώς όπως όταν κάνετε οι φοιτητές μια πορεία και η τροχαία κλείνει την κίνηση μία ώρα πριν, σε περίμετρο πολύ μεγαλύτερη από την απαραίτητη, και την ξανανοίγει μία ώρα μετά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που ενοχλούνται κάποιοι με τους υπέρογκους μισθούς του δημοσίου!!Δεν καταλαβαίνουν οι μικρόνοες πως το Δημόσιο είναι κυμματοθραύστης που άμα σπάσει θα βρεθούν κι αυτοί σε χειρότερη κόλαση?Τι διάλο κοινωνία είναι αυτή που την ώρα που η κυβέρνηση μας πηδάει όλους χωρις σάλιο αντί να στραφούν εναντίον της βρίζουν αυτούς που απεργούν?Κάθε φορά το ίδιο σκηνικό είτε απεργούν οι δάσκαλοι είτε οι ΔΕΗτζήδες είτε τα μεσα Μαζικής Μεταφοράς.ΠΛΉΤΕΤΑΙ το κοινωνικό σύνολο που ούτε 'κοινωνικό' είναι ούτε "σύνολο" στο κάτω κάτω.Οσο για την Αλέκα συνεχίζουν τις ίδιες μλκς που κάναν και στην απεργία των δασκάλων όταν στις κρίσιμες στιγμές που απαιτούνταν συμπόρευση καιενότητα αυτοί μυρήκαζαν το πλαίσιο και πήγαιναν σε αλλεςπλατείες και σ΄άλλες πορείες.Οποιος δεν καταλαβαίνει τι παίζεται με το Ασφαλιστικό είναι πολιτικά κρετίνος.Ακούω ειδήσεις τώρα και μου ερχεται να ξεράσω... Μπλιάχ..

παράλληλος είπε...

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με ανώνυμο.
Κάποτε -μικρός ήμουν- έκαναν μια μεγάλη απεργία οι τραπεζικοί, 40 μέρες νομίζω, και όλοι τους λοιδορούσαν γιατί ήταν η ναυαρχίδα (=οι με διαφορά πιο καλοπληρωμένοι)των εργαζομένων. Σημερινό αποτέλεσμα (βοηθούντως του "διαίρει και βασίλευε") και οι τραπεζικοί να είναι γρι-γρι μισθολογικά.
Αντί λοιπόν να επιδιώκουμε το αυτονόητο (εξίσωση ή και άλμα προς τα πάνω) τσιμπάμε στα περί συντεχνιών φληναφήματα των εκάστοτε κρατούντων.

Με γειά μας και εις κατώτερα!...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σωστός ο Ανώνυμος!