Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Θέλει η, χμ..., απληστία να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει

Διαβάζω ότι με τις τρέχουσες ολιγοήμερες απεργίες της ΔΕΗ, σκέφτονται να ενεργοποιήσουν τα φράγματα του Αχελώου, όπως το εικονιζόμενο της Μεσοχώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις. Καταρχάς, ακόμα σήμερα και να το ενεργοποιήσουν, θα χρειαστεί δύο μήνες για να γεμίσει και να μπορεί να δώσει ρεύμα.

Ύστερα, όλως τυχαίως, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την ένσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας εναντίον της λειτουργίας του φράγματος. Οι κάτοικοι έχουν δικαιωθεί σε όλα τα επίπεδα της δικαιοσύνης και ο Σουφλιάς προσπαθεί αντισυνταγματικά να παρακάμψει τις δικαστικές αποφάσεις.

Και τέλος-τέλος, προκειμένου να καταστραφεί το εικονιζόμενο χωριό, ας κλείσουμε για λίγο το γαμημένο τον φωτισμό του κήπου, την ηλεκτρική γκαραζόπορτα ή το κωλοθερμοσίφωνο. Για να μην πώ για το αιρ-κοντίσιον και το αερόθερμο! Παλιότερα για τη Μεσοχώρα, που τρεις φορές την κάψαν οι Γερμανοί αλλά κινδυνεύει από την απληστία, εδώ. Κι ένα σχετικό αρθράκι εδώ.
«Μα το πληρώσαμε...» θα πεις. Αμ, δεν το πληρώσαμε, το πληρώσανε με τα λεφτά μας στους εργολάβους τους. Και μάλιστα λιγότερο από το C4I, που το 'χουνε άχρηστο και κάθεται (ευτυχώς!), τα Leopard, που επειδή δεν έχουν οβίδες τα χρησιμοποιούν μόνο στις παρελάσεις, και το υποβρύχιο που γέρνει.

7 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Να μη κάνουμε μπάνιο δηλαδή, επειδή οι Γερμανοί έκαψαν τη Μεσοχώρα και ο Σουφλιάς αντισυνταγματίζεται?

Πέρα από τη πλάκα, όλοι ξέρουμε ότι αλλού είναι το θέμα. Και οι προφάσεις εν αμαρτίες των κρατούντων πρέπει να αναδειχτούν και να αντισταθούμε.
Θα μου πεις πώς!
Με την Αλέκα του Γερμανού ή με το Πασόκ του Γιωργάκη (λειωμένο παγωτό, κυλάει στο χέρι).

Μετεωρίτης είπε...

...έτσι και μου καεί ξανά ο ενισχυτής πάντως,
με τις στάσεις που κάνουν
θα τα πάρω πολύ στην κράνα λέμε...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Να κάνομε μπάνιο, πώς να μην κάνομε! Και να προστατέψομε τον ενισχυτή μας κι ας βαργιόμαστε να πάρομε αντικεραυνικό πολύμπριζο. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, τον προστατεύει 365 μέρες το χρόνο κι όχι μόνο στις απεργίες. Εκειό που ήθελα να πώ είναι ότι τις διακοπές του ρεύματος τις προκαλεί η ΔΕΗ και όχι οι απεργοί, που βέβαια απεργούν. Και πολύ συχνά, απ' ό,τι μου λένε, οι διαταγές για διακοπή εδώ και όχι εκεί, δίνονται και αντιδημοκρατικά (εγώ που μένω κοντά στο ΠΑΣΟΚ δεν έχω υποστεί ποτέ διακοπή, ακόμη και τα Σ/Κ που είναι ακόμα πιο άδειο απ' ό,τι συνήθως) αλλά και καθ' υπερβολήν, για να τσιτάρουν τα νεύρα του κόζμου.

ΠανωςΚ είπε...

Το ίδιο ισχύει και όσους κατοικούν στο κέντρο της Σαλονίκης στην περιοχή του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Λίγες φορές έχει κοπεί (μία ή δύο) και πάντα 3-5 το μεσημέρι...

patsiouri είπε...

Μιλάμε πέφτει τρελή προβοκατσια, εντωμεταξύ ο μπούλης παίζει με απόλυτη επιτυχία το "διαίρει και βασίλευε "στρέφοντας τον έναν κλάδο ενεντίον του άλλου και οι βλάκες οι υπόλοιποι συνεχίζουν να βρίζουν τους Δεητζήδες επειδή έχουν υψηλούς μισθούς.
Το θέμα είναι ν'ανέβει ο δικός σου μισθός ρε μπουμ΄πούνα, όχι να κατέβει του Δεητζή επειδή ζηλεύεις...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ορθότατον το πατσιουράκι!